ügyesség

2021.08.31. 07:00

A Kempelen kadétjainak erőnlétét bárki megirigyelné az országban

Kiváló eredményeket értek el a közelmúltban a komáromi Kempelen Farkas Szakgimnázium és Szakiskola diákjai, akik nem csupán jó erőnléttel büszkélkedhetnek, a tanulmányi versenyeken is remekül teljesítenek.

Körtvélyfáy Dina

Forrás: Beküldött

Kerekes László létesítményvezető instruktor elmondta, hogy több tanulmányi és sportversenyen is elindultak és sikeresen szerepeltek a helyi kadéttanoncok.

A Bánkon rendezett országos akadályfutó versenyen Stavarsz Ádám kadét második helyezett lett a Honvéd Kadét Kupán, amely egy több állomásból álló versenysorozat. A kupa egy másik állomásán, Budapesten, az air­soft szituációs lövészetben Ádám szintén kiválóan teljesített, intézményi első lett. Országos összetettben Gesztesi Bence kadét szintén a dobogó második fokára állhatott fel. A táv hossza 4 kilométeres, akadályokkal nehezített terep volt.

Az akadály- és terepfutó versenyen a Kempelen-iskola nyerte az intézmények versenyét is. A felkészítő tanárok Sárosdi Edit és Szadeczki Tünde voltak. A csapat tagjai: Czilik József, Gesztesi Bence, Stavarsz Ádám. Az intézmény összetettben az országos 6. helyen zárt.

Mint megtudtuk, nem csupán a fizikai gyakorlatok során teljesítenek jól a kempelenesek. Az országos biblia­tudományi tanulmányi versenyen Budai Csaba felkészítésével első helyen végeztek a kadétok. A járványhelyzet miatt az elmúlt tanév a kempelenes kadétok számára is rendhagyó volt, így a megszokott év végi táborozás elmaradt. Nemrégiben azonban négynapos programmal sikerült pótolni az elmaradt eseményt. A színes programsorozaton mintegy hatvan diák vett részt. A tanulók a Monostori erdődben puskamustrán és lövészoktatáson is jártak.

Fotó: Beküldött

– A táborban a molaji lövészpályán háziversenyt, az iskolában pedig egy Trianonról szóló előadást is szerveztünk a diákoknak – mondta Kerekes László. – Ezek mellett a komáromi Kemencés háznál huszárbemutatót tekintettek meg a kadétok, majd a vízirendőrség jóvoltából a Dunán végzett szolgálatokat is megismerhették. A tábort egy Zirc környéki gyalogtúra zárta.

Gyakorlat

Szakmai gyakorlaton is részt vettek a komáromi kadétok. A tematikus hét folyamán látogatást tettek a tatai dandárnál, különféle sportfoglalkozásokon vettek részt a tatai Öreg tavon. Eljutottak a szentendrei Magyar Honvédség Altiszti Akadémiára, ahol a helyi képzéseket ismerhették meg a diákok, de éles lövészetet is gyakorolhattak az ácsi lőtéren. Kerekes László arról is beszélt, a csapatépítő tábor közös strandolással zárult. Az alkalmon csaknem félszáz honvéd kadét vett részt. A programokat a tatai dandár is támogatta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában