autós találkozó

2021.08.29. 09:09

A '80-as évek ikonikus BMW-i gyűltek össze Esztergomban

Kisebb családias autós találkozót rendeztek a közelmúltban, a bazilika előtti rámpán gyűltek össze a BMW E30, azaz a ’80-as évek legendás 3-as szériájának szerelmesei. Schlosser Mátyás szervező elmondta, hogy 2013 óta minden évben összejönnek a helyszínen.

W. P.

Forrás: Beküldött

Fotó: Schlosser Mátyás

– Az egyik internetes szakmai fórum körül kialakult baráti társaság találkozójáról van szó – árulta el Schlosser Mátyás, majd megjegyezte, hogy az ilyen fórumoknak leginkább a közösségi média előretörése előtt volt jelentősége, de ma is „élnek” és működnek.

Az esztergomi találkozóra mintegy húsz jármű érkezett, ezek nagy része a már említett dupla kerek lámpás, sportos modellből került ki, kiegészítve pár fiatalabb (E36) és néhány nagyobb kategóriás (5-ös széria) modelljével. A kakukktojás az egyik márkatárs, egyedileg épített Polski Fiatja volt, az igényesen átalakított kisautó osztatlan sikert aratott a bajor márka rajongói között is.

Fotó: Schlosser Mátyás / Beküldött

– A BMW-k között több minősített oldtimer is volt, a gyakran hosszadalmas és költséges autófelújítások után az OT rendszám megszerzése komoly elismerés a tulajdonosoknak, mindig öröm látni, ha egy márkatársnak sikerül – jelentette ki a szervező.

A felújított járművek mellett látni lehetett driftversenyzés céljára átépített, egy neves tuningcég, az AC Schnit­zer által készített, vagy éppen 1986-ban új autóként hazánkba került és azóta is egy kézben lévő, teljesen eredeti darabot is.

– Az Esztergomi Bazilika parkolója idén is remek találkozási helyet nyújtott, a délutáni kötetlen beszélgetést pedig egy ősfás, parkosított, több mint 100 éves épületekkel határolt udvaron tartottuk. Az érdeklődők az [email protected] e-mail-címen jelentkezhetnek a jövő évi rendezvényre – mondta a szervező.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában