egészségnap

2021.07.10. 07:00

Szűrővizsgálatokon vettek részt a Hatostelepen

Az uniós támogatásnak köszönhetően ezúttal egészségnapot szervezett a Máltai Szeretetszolgálat a tatabányai Hatostelepen.

S. G.

Szalai Gyula asszisztens Molnár Antal tüdőszűrését végzi

Forrás: 24 Óra

Fotó: D. I.

Egészségnapot szervezett a Máltai Szeretetszolgálat a Hatostelepen. Uniós támogatásnak köszönhetően az elkövetkezendő időszakban több program is várja a megyeközpont peremterületén élőket.

A legutóbbi családi napon rekordszámú, kétszáznál is több látogató vett részt a Máltai Közösségi Házban és a játszótéren, és több tucat érdeklődő kereste fel a Hegy utcai központot a hét utolsó munkanapján szervezett egészségnapon is.

A tüdőszűrő busz a játszótér bejárata előtt várta az érkezőket. A gyerekek a vizsgálat alatt az ajtó lépcsőjén várták a hozzátartozóikat. Érkeztek a Vöröskereszt munkatársai is, akik a véradást bonyolították, és az épületben szemészeti szűrés is zajlott.

Szalai Gyula asszisztens Molnár Antal tüdőszűrését végzi
Fotó: D. I. / 24 Óra

Mitrocsák László, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Tatabányai Jelenlétprogramjának vezetője elmondta: a különböző vizsgálatok mellett az egészséges életmódról és táplálkozásról, a dohányzás káros hatásairól, valamint a háztartási balesetekről, és azok megelőzéséről is tartottak előadást szakemberek. Folyamatosan jöttek az érdeklődők, főként a közép- vagy az idősebb korosztály képviselői. Voltak, akik a munkavállaláshoz szükséges szűrővizsgálatokat, vagy valamilyen receptet is itt szerezték be.

A pályázathoz kapcsolódik majd egy érzelmi intelligenciát fejlesztő sorozat is, és július 14-én ismét gyermekprogramokkal várják a Máltai Közösségi Házban a gyerekeket. Vegyes technikával készítenek majd egy közös képet a fiatalokkal, délután pedig Erdei Zsolt világbajnok ökölvívóval és Bogdán Norbert zenésszel találkozhatnak a gyerekek.

Hatos stúdió

Különleges műhelymunka is indult Hatos stúdió címmel a telepen élő fiatalok közreműködésével – tudtuk meg Mitrocsák Lászlótól. Az egészségnapot követően, délután a Szaffi és a Kandúrband tatabányai zenei formáció tagjai, Németh Andrea és Szabó Bálint várta a gyerekeket. Bevezették őket a közösségi média rejtelmeibe. Hetente két alkalommal találkozhatnak majd a Hatostelepen élő fiatalok a zenészekkel, és tudhatnak meg többet e különös világról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában