ajándék

2021.07.31. 20:03

Hajókirándulást kaptak ajándékba az egészségügyi és szociális dolgozók Esztergomban

Egészségügyi és szociális dolgozók és családtagjaik szálltak fel a Sződliget és a Rákóczi hajó fedélzetére július 31-én Esztergomban.

Pöltl Zoltán

Forrás: 24 Óra

Fotó: Pöltl Oxi Zoltán

A kirándulásra a Komárom-Esztergom megyei 2. számú választókerület vezetésének meghívására, az itt működő intézmények dolgozói érkeztek családtagjaikkal. Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője az esztergomi hajóállomáson részletezte a meghívás apropóját.

– Amikor a járványban már látszott az alagút végén a fény, és a beoltásban heroikus munkát végeztek az egészségügyi dolgozók, akkor jött az ötlet, hogy mi lenne az, ami igazán ajándék lehetne a számukra üdülésük során – mondta az országgyűlési képviselő. Először koncertekre szóló látogatói jegyek kerültek szóba, de inkább egy családi programra esett a választás, ami végül a hajókirándulás lett. Mint kiderült, a Mahart PassNave Kft. fel tudott kínálni egy ilyen lehetőséget. A cégnél egyébként évente különféle utazási akciók vannak a társadalmi felelősségvállalás jegyében.

Több mint ötszázan érkeztek a kikapcsolódásra (Fotó: Pöltl Oxi Zoltán/24 Óra)

A választókerület a hajózási társasággal együtt szervezte a kirándulást. Az országgyűlési képviselő hozzátette, hogy az egészségügyi intézményekben és a szociális otthonokban, szolgálatoknál dolgozók örömmel fogadták az ötletet.

Völner Pál rámutatott, hogy az egészségügy mellett az idősotthonok dolgozói is helyt álltak a koronavírus-járvány adta nehéz időben. Ezért számukra a kórházi dolgozókhoz hasonlóan meg akarták adni a lehetőséget erre a hétvégi vízi kirándulásra. A dolgozók jelentkezését az intézmények vezetése szervezte meg.

Fotó: Pöltl Oxi Zoltán / 24 Óra

Szombaton aztán több, mint ötszázan érkeztek a meghívásra az esztergomi hajóállomásra, ahol két hajó is várta őket. Az indulás előtt Völner Pál kötetlen beszélgetés során találkozott az egészségügyi és szociális vonalon dolgozókkal és családtagjaikkal.

A résztvevők között sokan már régóta tervezték, hogy igénybe veszik a Mahart PassNave Kft. új dunakanyari körjáratát, míg mások arról beszéltek, hogy rendszeresen hajóznak a Dunán, ezért most is szívesen szállnak vízre. A kiránduláshoz tulajdonképpen minden adott volt, még az időjárás is kegyes volt, hiszen ezen a szombati napon enyhült a hőség, illetve felhők kínálta árnyékok váltották a kora reggeli esőtől felfrissült derült, napos időt.

Dunakanyari hajójáratok

Mint arról korábban beszámoltunk, a hajózási társaság tavaly indította Dunakanyar körjáratát. Idén júniustól pedig számos kedvezménnyel várja a körjáratokat igénybe vevő diákokat, családokat. Esztergomból Szob, Zebegény érintésével péntek-szombat-vasárnap 10 és 16 órától indulnak járatok a Dunakanyarba szeptemberig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában