hangulat

2021.06.20. 08:30

Fényshow közepette vacsoráztak az esztergomi Sötétkapuban

A magukat Fényszóró Vizuál nevű csoport kápráztatta el fényfestésével az esztergomi közönséget június 18-án a Sötétkapuban.

Pöltl Zoltán

Fény gyúlt a Sötétkapuban

Forrás: 24 Óra

Fotó: Pöltl Oxi Zoltán

A közel száz méter hosszú alagút, a Sötétkapu – mint a neve is mutatja – nem éppen a világosságot kínáló helyszín, de erre az 1956-os forradalom itteni drámai eseményei is utalnak. A mostani akcióban az alagút teljes hosszát lezárták a közúti forgalom elől és asztalokkal, székekkel rakták végig, hogy az amúgy ingyenes programban résztvevő közönség a szomszédos vendéglátóhelyről akár rendelni is tudott ételt vagy italt.

Fény gyúlt a Sötétkapuban
Fotó: Pöltl Oxi Zoltán / 24 Óra

A Fényszóró Vizuál csoport – amely egyébként tíz éve létezik – már számos magyarországi és külföldi helyszínen varázsolta át a nagy vetítési felülettel bíró épületeket. Miként itt a Sötétkapunál is, úgy rendszeresen több robotikus „fénylövő” készülékekkel terítik be a megmintázni kívánt felületet. A fényfestések során absztrakt, non-figuratív ábrákkal, mintákkal díszítik a falakat. Az igéző fényfestést elektronikus zenei aláfestéssel tették még hangulatosabbá.

Az alagutat lezárták a show idejére (Fotó: Pöltl Oxi Zoltán / 24 Óra)
Címkék#Sötétkapu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában