elismerés

2021.06.23. 14:18

Fecskevédő projektet is díjaztak Esztergomban

Átadták a Horváth Piroskáról elnevezett elismerést.

P. O. Z.

Pataki Levente és Szánthó Tünde a díjakkal

Forrás: 24 Óra

Fotó: P. Z.

Szánthó Tünde (Kulcsár-Elek Hanga csapatát képviselve) és Pataki Levente vehette át a pályázati anyagukkal környezettudatos magatartást, életmódot bemutatóknak adandó Horváth Piroska-díjat. A Duna Múzeumban megtartott eseményen több más elismerés is járt a kis- és nagyiskolás gyerekeknek.

A pályázatra évről évre azok az általános és középiskolás fiatalok jelentkezhetnek, akik környezettudatos projektjükkel hozzátesznek a természetvédelem ügyéhez.

Pataki Levente és Szánthó Tünde a díjakkal
Fotó: P. Z. / 24 Óra

A pandémia miatt a tavalyi díjkiosztó elmaradt, ezért idén adták át a 2020-as elismerést is, melyet fecskevédelmi pályázatával Pataki Levente természetfotós és madárvédő, a Dobó-gimnázium tanulója kapott. A 2021-es Horváth Piroska-díjat pedig a Dobó-gimnáziumból Kulcsár-Elek Hanga és természetvédő csapata vehette át. Ők maszkot varrtak, környezetbarát termékeket készítettek, szemetet szedtek és a környezetvédelemért tüntettek.

Horváth Piroska pedagógus a térségben elsők között foglalkozott a környezeti neveléssel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában