zoltán atya

2021.05.03. 07:02

Megható videó: anyák napján fakadt dalra a tarjáni plébános

A tarjáni plébános, Szabó Zoltán anyák napja alkalmából ragadt gitárt, hogy videóban köszöntse az édesanyákat.

Kemma.hu

Szabó Zoltán atya dallal köszöntötte az édesanyákat

Forrás: Tarjáni Plébánia/YouTube

A Tarjáni Plébánia Közössége Facebook-oldalán különleges anyák napi videót osztott meg. Mint írták, így szeretnék köszönteni az édesanyákat, nagymamákat, nem feledkeznek meg róluk, és imádkoznak a már elhunytakért is. S hogy miért volt különleges a videó? Mert Szabó Zoltán atya, a Tarjáni Krisztus Király Plébánia plébánosa Halász Judit Anyák napján című dalát adta elő az alkalomból.

Az atya 1965. március 9-én Győrzámolyban született. 1990. június 1-jén Esztergomban szentelték fel, majd 1990-2001-ig Nyergesújfalun volt káplán. Ezt követően lett plébános a Tarjáni Krisztus Király plébánián, és ugyanez évtől Héregen is. Emellett 2007-től plébániai kormányzóként ellátja a Tardosi Szent Mária Mágdolna plébániát is, 2005-től 2020-ig pedig helyettes esperes volt a Bajóti Espereskerületben – olvashatjuk az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye oldalán.

A közösségszervezőként is aktív Zoltán atya a minap " target="_blank" rel="noopener noreferrer">túrázni hívta a tarjániakat a Pes-kő és a Cserkész-forrás felé, út közben, a déli harangszót meghallva a Mennynek királyné asszonya kezdetű énekkel köszöntve a Szűzanyát, majd a tarjáni kálvárián közös imával köszöntük meg a Jóisten óvó kegyelmét. Nem sokkal korábban pedig a plébánia Együtt alkotni jó! apa-gyermek pályázatot is hirdetett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában