adomány

2021.05.16. 11:30

Szívmelengető ajándék: inkubátort kapott az Aptivtól a tatabányai kórház

A több mint egymillió forintos eszköz segítséget nyújt abban, hogy biztonságos környezetben növekedhetnek az inkubátorra szoruló csöppségek a tatabányai kórházban.

M. K.

Forrás: Beküldött

Örvendetes, hogy a koronavírus-járvány idején megnövekedett azoknak a cégeknek és magánszemélyeknek a száma és aktivitása egyaránt, amelyek/akik különféle módokon segítenek a nehéz helyzetben lévő egészségügynek.

A tatabányai székhelyű Aptiv Connection Systems Hungary Kft., a környék egyik legnagyobb munkáltatójaként elkötelezett támogatója a helyi közösségeknek. Most nekik köszönhetően egy nyitott inkubátorral gazdagodott a Szent Borbála Kórház Csecsemő- és Gyermekosztálya, azon belül is a koraszülött babákat fogadó PIC részleg.

A több mint egymillió forint értékű eszköz segítséget nyújt abban, hogy biztonságos, egyben barátságos, nyugodt környezetben növekedhetnek majd az inkubátorra szoruló csöppségek. Az Aptiv Connection részéről Szabo Eva gyárigazgató adta át az eszközt dr. Czelecz Zsuzsanna osztályvezető főorvosnak, dr. Csajági Sára orvos­igazgató-helyettesnek és Reinhardt Dóra PIC részlegvezető főnővérnek. – Büszkék vagyunk rá, hogy ismét segíthettünk – mondta Szabo Eva.

Inkubátor formájában érkezett a segítség az Aptivtól (Fotó: Beküldött)

Az Aptiv Connection Systems Hungary Kft. nem először nyújt támogatást a kórháznak. Tavaly decemberben a koronavírus elleni küzdelemhez a Covid-osztály dolgozóinak 5000 egyszer használatos védőruházatot és fertőtlenítő mosószereket adományozott, egy évvel korábban pedig a gyermekgyógyászatban alkalmazott ultrahangos gyógyszerporlasztó eszközt adott át. Az Aptiv a koronavírus-járvány alatt szigorú, biztonságos üzemeltetési protokollt vezetett be. Továbbra is szorosan nyomon követi a pandémia helyi és globális helyzetét, hogy azonnal lépéseket tehessen dolgozói biztonsága érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában