segítség

2021.05.06. 17:56

Marad a kilakoltatási moratórium – megszólalt Völner Pál

A szerdán kihirdetett kormányrendelet szerint csak a veszélyhelyzet megszűnését követő 15. nap után lehet magánszemélyek lakóingatlanainak kiürítéséről vagy árveréséről intézkedni.

Kemma.hu/MTI

Forrás: Beküldött

A kormány a veszélyhelyzet idején is fokozottan figyel a nehéz anyagi körülmények között élő családokra, a kiszolgáltatott helyzetben lévőkre, nyilatkozta az MTI-nek május 6-án csütörtökön Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, országgyűlési képviselő azzal összefüggésben, hogy a kormány a veszélyhelyzet megszűnéséig meghosszabbította a kilakoltatási moratóriumot.

Völner Pál kifejtette: éppen a veszélyhelyzet kapcsán biztosított felhatalmazás nyújt lehetőséget a kormánynak arra, hogy sokhetes parlamenti vita nélkül, rövid úton hozhasson meg ilyen döntéseket.

– Ha azonban a baloldalon múlna, akkor erre sem lenne lehetőség, hiszen az ellenzék jelezte, hogy nem szavazza meg a veszélyhelyzet őszig tartó meghosszabbítását – tette hozzá. Az államtitkár emlékeztetett arra is, hogy a kormány az elmúlt időszakban is több olyan pénzügyi vagy szociális intézkedést hozott, amellyel segítséget tudott nyújtani a nehéz helyzetben lévő családoknak, ellentétben a korábbi, baloldali kormányokkal, amelyek csak „eladósították” őket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában