minden gyermek egyenlő

2021.05.26. 17:38

Magukra hagyott édesanyákat támogattak Tatabányán (képek)

Kelengyecsomagot osztottak olyan egyedülálló édesanyáknak, akiket várandósságuk alatt, vagy szülés után hagytak magukra.

S. G.

Balról: Huber Katalin, a babamamatudakozo.hu tulajdonosa, valamint Vass Mercédesz, Kiss Dominika és Petrik Szendike

Forrás: 24 Óra

Fotó: Z. I.

A babamamatudakozo.hu és az Anyák az Anyákért Alapítvány elmúlt évi adománygyűjtése az újszülött gyermekkel magára hagyott édesanyákért sikeresen zárult: több mint kétmillió forintot sikerült összegyűjteni. A beérkezett adományokból babamama csomagokat juttattak el a rászorulóknak. Tatabányán a polgármesteri hivatalban tartott eseményen három édesanya, Kiss Dominika, Vass Mercédesz és Petrik Szendike vehette át a tucatnyi terméket tartalmazó kelengyecsomagot.

Magyarországon jelenleg minden tizedik újszülött gyermek megy úgy haza a kórházból, hogy szülés után otthon nem várja apuka. Szeretnék ezeket az édesanyákat bátorítani. Már több mint ezer újszülött gyermekével magára hagyott várandós édesanya jelentkezett a babamamatudakozo.hu-nál, Tatabányáról és környékéről évente négyszázan. A szervezet ezért folytatja hosszabb távon is a küldetését, és keresi meg folyamatosan az önkormányzatokat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában