művészet

2021.05.27. 14:00

A tatabányai fiú műkörmösként Marilyn Monroe-t is a hölgyek kezére varázsolta

Nem mindennapi foglalkozást választott magának a fiatal tatabányai származású Varga Viktor: műköröm­építőként dolgozik a Komárom-Esztergomi megyeszékhelyen. Portálunknak adott interjúból kiderült: a városban egyedüli férfiként űzi a mesterséget.

Raffael Veronika

Forrás: Beküldött

– Már a kezdetek óta tudtam, hogy olyan munkát szeretnék végezni, melyben a művészi vénám kellőképpen kiteljesedhet, ahol folyamatosan kiélhetem a bennem rejlő kreativitást. Már gyerekkoromban foglalkoztatott a dolog: évekig a Kecskédi Művészeti Iskola tanulója voltam. Hetente több alkalommal kreatív szakkörökön vettem részt, ahol többedmagammal bontogathattuk szárnyainkat – emlékezett vissza a fiatalember.

Viktor immár két éve fogadja szépülni vágyó vendégeit egy helyi szalonban, és habár elmondása szerint a fővárosban nem ritka jelenség, Tatabányán sok vendég meglepődött, amikor őt látta az asztal túloldalán.

– Budapesten tanultam ki a szakma alapjait, a képzésre járó harminc fős csoportból én voltam egyedül férfi. Sokakból vált ki először meglepetést, az, amikor megismerik a foglalkozásom. Több erőfeszítés árán tartok most ott, ahol, mindezek ellenére az oktatóim, és a vendégeim mindvégig pozitívan és odaadóan álltak hozzám – az eltelt idő alatt akkora vendégkörrel rendelkezem, hogy új időpontokat alig találok. Ez adódhat abból is, hogy ugyanúgy el tudok beszélgetni a hozzám betérőkkel, mint női kollégáim. Szoros kapcsolatot ápolok a vendégeimmel – árulta el portálunknak a Varga Viktor.

A divat változik

– A munkám két fő részből áll: az építésből, azaz a köröm alapjának elkészítéséből, illetve a díszítésből. Mindkét folyamatban rendszeresen fellépnek változások a trend hatására, előbbinél manapság a balerinaalak, a szűkebb formák, így a hajlított mandula és a hegyes végű körmök felkapottak. A nyár és a jó idő közeledtével megjelennek a színek: egyre többen kérik a világos, élénk, esetenként neon színű lakkokat. Úgy gondolom mindig van hova fejlődni, nekünk szépségiparban dolgozóknak mindig követnünk kell az aktuális divatot – tette hozzá Viktor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában