virtuózok

2021.05.15. 15:11

A szárligeti testvér trió zenei tehetsége az egész országot lenyűgözte

Egymásra halmozzák a sikereket a szárligeti zenésztestvérek: országos versenyeken remekelnek a Vida-Kun testvérek. Legutóbb a trió legfiatalabbja, Gábor ért el szép eredményt: az Országos Friss Antal Gordonkaversenyen – az összes korcsoportban egyedüliként – kiemelt első díjban részesült.

Raffael Veronika

Forrás: Beküldött

A szárligeti Vida-Kun Gábor négyesztendős kora óta csellózik. Tanára Weisz Péter, a Tatabányai Erkel Ferenc Zeneiskola pedagógusa szerint a fiatal csellista a kezdetektől fogva motivált volt.

– Tanítványomon kisgyerek korában is látszott a tehetsége. Zeneiskolai tanulmányait eleve sokkal előbb, másoktól eltérően óvodásan kezdte meg. A tavalyi év sikere volt, amikor Szombathelyen a Sistrum Gordonkaversenyen nívódíjat kapott. Az idei Országos Friss Antal Gordonkaverseny kiemelkedő szakmai rendezvény. Idén tizenhatodjára szervezték, Gábor pedig kiemelt első helyezést ért el a korcsoportjában. A végül online rendezett háromévente hagyományos nemzeti megmérettetés tavaly szeptemberben kezdődött, ekkor már biztos továbbjutó volt. A döntőn végül maximális, 60-as pontszámmal végzett a dobogó első fokán.

Megérdemelt helyezését alázatos felkészüléssel érte el, 11 éves létére napi másfél órát gyakorol. Különleges tehetsége a zeneiskolánknak, 22 éves pedagógiai munkámban is kiemelkedő mérföldkő az országos helyezés – összegezte a zenetanár. A 16 éves Áron a budapesti Tóth Aladár Zeneiskolában kiváló mesterrel, Eckhardt Gábor zongoraművésszel készül a zenei pályára. Áron két alkalommal is a középdöntőig jutott a Virtuózok televíziós vetélkedőben. 2019-ben a Dunakeszi Zongoraversenyen megkapta a verseny nagydíját, tavaly áprilisban a VIII. WWWSTAR online Nemzetközi Zongoraversenyen első díjat nyert, majd ősszel a Danubia Talents nemzetközi versenyen ért el harmadik helyezést.

A Vida-Kun testvérek középső tagja a 13 éves Dávid a Józsefvárosi Zeneiskolában a Mester-M díjas Szászné Réger Judit tanítványa. Hatévesen kezdett hegedülni, három év után bejutott az országos hegedűverseny döntőjébe is, ahol különdíjat nyert. 2019-ben az Országos Koncz János Hegedűversenyen harmadik helyezett lett, egy éve pedig a Danubia Talents nemzetközi versenyen az első helyen végzett. A fiatal hegedűs jelenleg a technikáján dolgozik intenzíven budapesti tanárával. A három testvér közösen kamarazenei fesztiválokon és versenyeken is szívesen szerepel, jelenleg otthonról veszik óráikat, tanulmányaikat reményeik szerint már hamarosan iskolájukban folytathatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában