beruházás

2021.04.19. 07:00

Két új munkásszállót építenek Tatabányán

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlése szerint egy programon belül három településen épül, illetve újulnak meg szállók.

Kemma.hu

Munkásszállót építene Tata

Forrás: Shutterstock

Nyolc munkásszálló épülhet meg és négy, korábban másra használt épületet újíthatnak fel a Munkásszállások kialakítása program ötödik kiírásának keretében – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára.

Bodó Sándor tudatta, a csaknem 4,7 milliárd forint összegű kormányzati támogatásból jut Komárom-Esztergom megyének is, így Bajóton jöhet létre munkásszállás, Esztergomban két épületet újíthatnak fel, Tatabányán pedig két új létesítmény épül.

A kiírásra helyi önkormányzatok, önkormányzati társulások és gazdasági társaságok nyújthattak be támogatási igényt legalább 80, de legfeljebb 200 férőhelyes munkásszállás építéséhez vagy felújításához. A pályázat újdonsága, hogy a komfortosabb szálláshelyek létesítése érdekében módosultak a minimális felszereltséggel és szolgáltatásokkal kapcsolatos elvárások.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában