emberfeletti

2021.04.24. 11:30

A covidosok esztergomi őrangyala a 100 kilométeres futás új női bajnoka

Horn Zsanett az esztergomi kórház ápolójaként a nap 12 órájában a Covidos betegek gyógyulását segíti, majd futócipőt húz és extrém távokat teljesít.

Kemma.hu

Forrás: Borsonline

Emberfeletti, amit a mindennapokban tesz Horn Zsanett az esztergomi kórház Covid-osztályának ápolója. A kétgyermekes anyuka nem csak a kórházban végzi munkáját teljes bedobással, de az Esztergomi Futóművek egyesületének tagjaként rendszeresen fut is, sőt, nem is akármennyit. Az esztergomi ápoló az április 10-én megrendezett 100 kilométeres ultrafutó magyar bajnokságot nyerte meg – számolt be róla a Borsonline.

Horn Zsanett napi 12 órában tesz meg mindent az esztergomi kórház Covid intenzív osztályán kezelt betegekért. Tehetnénk fel a kérdést, hogy a rengeteg energiát igénylő munka mellett hol marad idő a futásra. Az ápoló a Borsnak elmondta, hogy sokszor idő szűkében van, ezért általában hajnali 3 órakkor a munkája előtt vagy az éjszakai műszak után húz futócipőt. Olykor 50 kilométeres távot is megtesz.

Hajnali 3 órakor akár 50 kilométert is lefut a munkája előtt az ápoló (Fotó: Borsonline)

A 43 éves édesanya bízik benne, hogy a járványhelyzet javulásával könnyebben tudja majd az idejébe beiktatni az edzéseket. Legutóbb, a Balatonalmádiban megrendezett 100 kilométeres ultrafutó magyar bajnokságon csapott elsőként a célba a maga 8 óra 20 perces elképesztő idejével. Zsanett több elismerésre méltó eredménnyel is büszkélkedhet, az Ultrabalatonon is állhatott már a dobogón.

Horn Zsanett az Ultrabalatonra gyúr, ahol legutóbbi idejét szeretné túlszárnyalni (Fotó: Beküldött)

Az elképesztő energiákkal bíró ápoló a Borsnak úgy nyilatkozott, hogy őt a futás kikapcsolja és lelkileg meg is erősíti a nehéz időszakokban. Mint mondja, hosszú évek munkája, amíg valaki eljut arra a szintre, hogy ekkora távokat tudjon teljesíteni. Maráz Zsuzsanna futóbajnok tanítványa 8 éve futott először ultratávot, azóta szerelmese lett a versenyzésnek. Elárulta, hogy legközelebb az Ultrabalatonon áll majd rajthoz, ahol szeretne javítani legutóbbi idején.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában