egy óra a Földnek

2021.03.27. 17:58

Szombat este lekapcsolják a tatai vár és a Bazilika díszvilágítását- itt az oka

A Föld órája a WWF által életre hívott akció, melyet minden év márciusának utolsó szombatján rendeznek. Ehhez Tata és Esztergom is csatlakozik.

Kemma.hu

Vár 2. – kék árnyalat. A cikk írásakor 15 ezer forintnál tartott a licit

Forrás: beküldött

Fotó: Solymos Ákos

A Föld órája nemzetközi esemény, amely idén 2021-ben március 27-én szombaton van 20:30 és 21:30 között. Az akcióban arra kérnek mindenkit, hogy kapcsolják ki a nélkülözhető lámpáikat és az elektromos eszközöket egy órára. A Földnek szentelt 1 óra célja nem csupán az, hogy otthonainkban és a városokban szimbolikusan kialudjanak a fények, hanem hogy felhívják a figyelmet a fenntartható jövő megteremtésére és közös felelősségünkre bolygónk állapotának megóvása érdekében.

Az akcióhoz Tata és Esztergom is csatlakozott, így a tatai vár díszkivilágítását kapcsolják le egy órára, írja a tatai Facebook-oldal. Boglári Zoltán városi képviselő, a Pénzügyi, Környezetvédelmi és Városüzemeltetési Bizottság elnöke az esemény kapcsán arról beszélt, hogy az akcióban helyben is fel tudják hívni a figyelmet a klímaváltozásra és a káros folyamatokra. Hozzátette, hogy ezért is fontos, hogy a tataiak mondják el véleményüket a tatai klímastratégiáról, melyre ápr. 9-ig várják a visszajelzéseket. Emellett , lépést tartva a folyamatokkal, a helyi természetvédelmi zöldrendeletet is felülvizsgálja az önkormányzat.

Hernádi Ádám esztergomi polgármester szintén a Facebookon adott tájékoztatást, hogy Esztergom is csatlakozott a kezdeményezéshez. Ezért szombat este 20:30-tól egy órára elsötétülnek a Városháza, a Szent Tamás-hegy és a Bazilika díszkivilágításának fényei.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában