szmog

2021.03.27. 14:07

Romlott a levegő minősége Tatabányán

A legfrissebb adatok szerint a településen tovább nőtt a szálló por miatti légszennyezettség.

Kemma.hu/MTI

Debrecen, 2017. január 23. Egy férfi szájmaszkot visel Debrecenben 2017. január 23-án. A városban hajnalban elrendelték a szmogriadó riasztási fokozatát. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) már pénteken figyelmeztetett arra, hogy az ország számos pontján romlott a levegőminőség. Kiemelték, hogy az érintett településeken a krónikus légzőszervi betegségben szenvedők légúti tünetei súlyosbodhatnak, ezért fontos – az egyéni védekezés mellett -, hogy kevesebb ideig legyenek a szabadban.

Az NNK térképén Vácot a veszélyes levegőminőséget jelző piros színnel jelölték. Egészségtelennek minősítették Budapest, Tököl, Putnok, Kazincbarcika, Sajószentpéter, Nyíregyháza és Mosonmagyaróvár levegőjét. Emellett kifogásolt a levegőminőség tizenöt településen, így Hernádszurdokon, Miskolcon, Oszláron, Debrecenben, Szolnokon, Kecskeméten, Egerben, Salgótarjánban, Százhalombattán, Székesfehérváron, Várpalotán, Tatabányán, Győrben, Sopronban és Pécsen. A előrejelzés szerint az ország nagy részén javulás várható.

Több településen romlott a levegő minőséget (Fotó: Nemzeti Népegészségügyi Központ)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában