beruházás

2021.03.01. 06:19

Örülhetnek a tatabányai ovisok, udvari játékokkal gazdagodnak az intézmények

51 millió forintos forrásból tíz óvoda és öt bölcsőde kap új, modern és biztonságos eszközöket a megyeszékhelyen.

S. G.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

Az óvodák udvarában lévő játszóeszközök túlnyomó része nem felelt meg az előírásoknak. Tavaly sorra bejárták és felmérték a polgármesteri hivatal munkatársai az intézményeket, majd közgyűlési határozat született arról, hogy 51 millió forintos forrást biztosít a város a játékok cseréjére. A nyílt közbeszerzési eljárás során az elsődleges cél a minőség biztosítása volt.

A fagyos időjárás elmúltával megkezdődhetett az udvarokon a terület előkészítése, majd a napokban a játékok telepítését is elvégzik a szakemberek. Legutóbb az újvárosi Szivárvány Óvoda kertjében dolgoztak a kivitelezők. Az átadáson jelen volt Szücsné Posztovics Ilona polgármester mellett Hetzmann-né Begala Anna óvodavezető, Mármarosi Sándor, a Városüzemeltetési Irodai vezetője, valamint a kivitelező cég képviseletében Szabados Krisztián.

Az eljárás nyertese a Régió Terv Regionális Tervezési, Fejlesztési és Innovációs Kft., amely öt év garanciát vállal az eszközökre. Tíz óvodai és öt bölcsődei udvaron telepítenek játszóeszközöket. A tornyos játszóvárak mellett mozgásfejlesztő körforgó vagy lánchíd kerül az oviudvarokra, míg csúszdás minitorony az egyik, játékalagút a másik négy bölcsi szabad területére. Ahol a jogszabály kötelezően előírja, az esési térnek és az esésmagasságnak, valamint a vonatkozó szabványoknak megfelelő ütéscsillapító burkolatot és szegélyt is kialakítanak. Elvégzik a szükséges tereprendezést, a talaj megfelelő lazítását, füvesítését is a játszóeszközök biztonságos elhelyezése érdekében. A játszóvárak alá homokos ütéscsillapító burkolat kerül.

Márciusban elkészülnek

A pályázati kiírásban szerepelt, hogy a megajánlott játszóeszközök tartószerkezete fémből készüljön, a játszótéri eszközök biztonságosak legyenek, s rendelkezzenek tanúsítvánnyal. Az eljárás során fő bírálati szempont volt az ár mellett a játszóeszközökre vonatkozó jótállás időtartama is. A kivitelezési munkák várhatóan március közepéig tartanak, így a gyermekek tavasztól birtokba is vehetik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában