Nagyot zuhant az új fertőzöttek száma Komárom-Esztergom megyében

A koronavirus.gov.hu március 17-i adatai szerint 19851-re emelkedett a fertőzöttek száma megyeszerte.

Kemma.hu

Forrás: koronavirus.gov.hu

Ahogy arról beszámoltunk, 3456 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 532 ezer 578-re nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 195 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 17 421 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 359 ezer 61, de az aktív fertőzöttek száma is már 156 ezer 96-re emelkedett. 10 284 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1128-an vannak lélegeztetőgépen.

Komárom-Esztergom megyében az elmúlt egy hét adatait tekintve jelentősen kevesebb új fertőzöttet regisztráltak március 17-re. A szerdai adatok szerint 177-gyel, 19 ezer 851-re nőtt a regisztrált fertőzöttek száma.

Szerdára kevesebb új fertőzöttet regisztráltak (Forrás: kioronavirus.gov.hu)

A kormányzati tájékoztató oldal emlékeztetett rá, hogy fFolyamatosan zajlik az oltás, már 1 397 342 fő a beoltottak száma, ebből 406 746 fő már a második oltását is megkapta. A járvány harmadik hullámának meredeken felszálló ágában vagyunk, a brit vírusmutáns nagyon gyorsan terjed, jelentősen nő az aktív fertőzöttek és a kórházi betegek száma, a kormány ezért is döntött a korlátozások szigorításáról.

Fotó: koronavirus.gov.hu

Ahogy arról beszámoltunk, Tatán is folytatódik a kétnapos tömeges oltás a kórházban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában