Igény szerint biztosítják az étkezést a tatabányai gyerekeknek a szigorítás idején is

A hétfőtől érvényes szigorítások miatt Tatabányán is összeült a helyi intézményvezetőket, szolgáltókat. Többek között a közétkeztetésről és a helyi szolgáltatásról is döntéseket hoztak.

Kemma.hu

Forrás: shutterstock

A kormány szerdai döntése után Szücsné Posztovics Ilona polgármester operatív ülésre, egyeztetésre hívta a helyi szociális és kulturális intézmények, sportlétesítmények, közszolgáltatók és az érintett szakirodák vezetőit pénteken délután. A tájékoztatók és az akkor ismeretes kormányzati intézkedések alapján helyi szinten a következő szigorításokat vezetik be március 8-ától 22-ig a városi Facebook-oldalon közzétettek szerint.

  • A tatabányai térségi hulladékudvarok zárva tartanak. A háztartási és szelektív hulladékot azonban továbbra is elszállítják. Áprilisban kezdődik a családi házas övezetekben a zöldhulladék havonkénti elszállítása és 12-én városrészenként a tavaszi lomtalanítás is.
  • A gyermekétkeztetést a szolgáltató továbbra is biztosítja: a szülők a Dózsa, a Hermann, a Kőrösi, a József és a Füzes úti iskoláknál vehetik át az előre kicsomagolt ebédet. A családok abban az intézményben jelezhetik az igényt, amelyikbe a gyermek jár, itt egyeztethetik az átvétel helyszínét és időpontját is.
  • A Tatabányai Járási Egyesített Szociális Intézmények idősotthonaiban továbbra is fennmarad a látogatási és kijárási tilalom. A nappali ellátást biztosító klubok működése szünetel, az egyébként itt étkezőknek az ebédet házhoz szállítással biztosítja az ESZI.
  • A városüzemeltetéshez tartozó tevékenységeket továbbra is elvégzi a szakiroda és a T-Szol. Az E-on jelzése alapján az áramszolgáltatással kapcsolatos karbantartásokat felfüggesztették, az orvosi rendelők, oltópontok kiemelt figyelmet kapnak az áramellátás biztosításában
  • A parkolási, a T-SZOL tevékenységeit érintő és a hulladékszállítással kapcsolatos ügyfélszolgálati irodák bezárnak, csak telefonos és online ügyintézésre van lehetőség ebben a két hétben.
  • A kegyeleti szolgáltatások rendje változatlan, telefonon történt egyeztetés után személyesen intézheti a hozzátartozó a temetkezéssel kapcsolatos ügyeket.
  • A Földi Imre Sportcsarnokban működő Tatabánya Kártya ügyfélpont bezár, nem fogadja az ügyfeleket, a kártyák meghosszabbítása szünetel.
  • A posztban kiemelték, hogy a helyi intézkedésekről folyamatosan tájékoztatják a lakosságot Tatabánya hivatalos facebook oldalán, a város honlapján, de közvetlenül is kaphat értesítést a legfrissebb információkkal, aki letölti a Tatabánya MJV mobil applikációt. Az alkalmazás díjtalanul elérhető az iOS és android operációs rendszerekre is az alkalmazás áruházakban.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában