licit

2021.03.02. 07:00

Bajbajutott családokon segítene lenyűgöző képeivel a tatabányai fotós

Rengeteg csodás fotót készített már Tatáról és környékéről Solymos Ákos, hobbifotós. Lencsevégre kapott pillanatai már többször is elnyerték a National Geographic A nap képe címét.

Goletz-Deák Viktória

Solymos Ákos, tatabányai fotós jótékonysági licitre bocsátotta képeit

Forrás: beküldött

Fotó: Solymos Ákos

Jelenleg négy fotóra lehet licitálni Solymos Ákos fotós közösségi oldalán. Ebből három a tatai várat ábrázolja, egy pedig a Gerecsén készült, ahol a fák lombjain beszűrődő napsugarak játékát örökítette meg a fotós. Utóbbiért már 50 ezer forintos licit is érkezett. A jótékonysági fotóslicit, ami két bajbajutott család megsegítését célozza.

Solymos Ákos, az ismert tatabányai fotós négy képét ajánlotta fel jótékonysági célokra, két család megsegítésére
Fotó: Solymos Ákos / beküldött

– Sajnos ez az erdőrész már nincs meg, ami a Gerecsében készült képen van, kivágták. Ez a kép egyébként egy nemzetközi fotópályázat díját is elnyerte. A másik három kiválasztott képet is nagyon szeretem, a tatai várat ábrázolják más-más színben és perspektívában. Erre a négy fotóra lehet licitálni március 10-ig a fotós blogomon. Már átléptük a 110 ezer forintos összértéket – mutatta a licitre bocsátott képeket a fotós, akinek nem ez az első jótékonysági akciója.

Gerecse, sárga fények, jelenleg 50 ezer forintot kínálnak érte
Fotó: Solymos Ákos / beküldött

– Sajnos mindig vannak rászorulók, én pedig szeretek a képeimmel segíteni másoknak. Úgy gondolom, ezzel az akcióval mindkét fél csak nyerhet. Aki megveszi a fotót, annak egy gyönyörű kép díszítheti a falát. A bevételt pedig megkapják azok a családok, akiknek most támogatásra van szüksége. Pontosan ezért nem ez az első ilyen aukcióm. Korábban is szerveztem több jótékonysági licitet, volt, amikor mások képeit kínáltuk megvételre, de legtöbbször az én fotóimra lehetett licitálni – árulta el Solymos Ákos.

Vár 2. – kék árnyalat. A cikk írásakor 15 ezer forintnál tartott a licit
Fotó: Solymos Ákos / beküldött

– Az egyik család egy nagyegyházai anyuka és három gyermeke, akiknek leégett a házuk a napokban. Őket és a másik családot is egy jótékonysági csoporttal karöltve már korábban is támogattuk. Nagyon sokan összefogtak a családért, gőzerővel folyik már a házon a felújítási munka. Úgy gondolom, hogy nagyon jó helyre fog kerülni a pénz. A másik támogatott a síkvölgyi Tappancs állatmenhelyen dolgozó Kun Szilvia és örökbefogadott gyermekei, akik közül Zolit egy daganatos betegség miatt műteni kellett nemrég. Pár éve magát a Tappancs Állatmenhelyet is támogattam egy fotós licittel. Nagyon sokra tartom azt a munkát, amit ők ott végeznek. Nemrég egy kutyust is elhoztunk tőlük, ennek kapcsán is sok segítséget kaptunk Szilvitől – mondta.

Sok helyen megjelennek a fotói

Talán meg sem tudja már számolni a tatabányai fotós, hogy hány alkalommal válogatta be képeit a National Geographic. Az biztos, hogy Ákos egyik kedvenc visszatérő témája, a tatai vár rendszeresen szerepel a magazin napi képei között. Szintén a tatai várnál készült, a zsákmányával repülő kócsagról készült fotóját is beválogatták már. Ákos a jótékonysági akcióival többek között a tatabányai Kodály Zoltán Általános Iskolát, a tatai Eötvös József Gimnáziumot, és több rászoruló családot is támogatott már.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában