szerelem

2021.02.13. 15:30

Top 10 romantikus hely Tatától Dobogókőig – nem csak Valentin-napra

Nem hagyunk titeket tippek nélkül a szerelmesek napja előtt. Összegyűjtöttünk 10 varázslatos és romantikus helyet Komárom-Esztergom megyéből, ahová Valentin-napon elviheted szíved választottját.

K.M.

Bokod, 2015. július 24. A Bokodi-tó a Komárom-Esztergom megyei Bokodon 2015. július 24-én hajnalban. MTI Fotó: Bodnár Boglárka

Forrás: MTI

Fotó: Bodnár Boglárka

Nyakunkon a Valentin-nap. Szokták mondani, hogy a szerelemnek semmi sem szabhat gátat, sajnos azonban most a vírushelyzet jócskán bekorlátozza a férfiakat abban, hogy hová vigyék, mivel lepjék meg kedvesüket a szerelmesek napján. Összegyűjtöttünk 10 romantikus helyet Komárom-Esztergom megyében, ahová, ha idén ellátogatsz szíved hölgyével, garantált lesz az öröm és a boldogság. Ha romantikus környezetben találkozunk választottunkkal, félig már talán nyert ügyünk is van. A többi pedig már rajtunk múlik.

Tatai Angolpark

Ha romantika és szerelem, akkor sokaknak a festői környezetben fekvő tatai Angolpark jut eszükbe a Cseke-tó szomszédságában. Magyarország első angol típusú kertjét 1783-ban telepítették, északi felében találhatóak a romantikus műromok, ahol egy szerelmes fotó elkészítése igazi emléke tud lenni a Valentin-napnak. Az Angolparkot átszövő a hangulatos kis sétautakon eljuthatunk a Pálma Rendezvényházhoz is, ahol a nemrégiben nyílt kis fakuckóból mindenféle finomsággal elhalmozhatjuk párunkat.

Fotó: Zantleitner Ingrid / 24 Óra

Bokodi lebegő falu

A mesterségesen kialakított Bokodi-tavon hosszú, fapallókból készült stégek vezetnek a cölöpökön álló színes horgászházakhoz. A mesebeli táj megyénk egyik legnépszerűbb ékszerdoboza, ami nem csak a horgászok paradicsoma, hanem a szerelmesek közkedvelt helye is. A kígyózó stégekkel és „lebegő” házakkal a háttérben igazán hangulatos képek készülhetnek.

Fotó: Bodnár Boglárka / MTI

Lombkorona-tanösvény

Sokan vagyunk úgy szerelmesen, hogy a gyomrunkban pillangók repkednek és az érzéstől a fellegekben járunk. Süttő és Tardos között a lombkorona-tanösvényen ezt a párok nem csak képletesen élhetik át, hanem valóban 11 méteres magasságban, a fák lombjai között romantikázhatnak. A tanösvényen kihelyezett tájékoztató táblák segítségével a lombkoronaszint talajról nem látható élővilágát is felfedezhetik séta közben.

Fotó: Budapesti Erdőgazdasági Zrt.

Tatai Fényes Tanösvény

Tata egyik legcsodálatosabb természeti kincse a Fényes Tanösvény, amelynél ha keresnénk sem találnák alkalmasabb helyszínt egy romantikus sétára. A nyugodt séta közben, a vadregényes vidéket kémlelve az ember kétségkívül feltöltődik. A tiszta víz alól feltörő források buborékai legalább akkora intenzitással pezsegnek, mint amilyen nyüzsgő élet veszi körül őket. A harmónia az ösvény minden négyzetcentiméterét átjárta, ami a szerelmesekre is könnyen átragad.

Fotó: Krupánszki Máté / Kemma.hu

A Vitányvár

Ha a vadregényes túrát választanánk szerelmünk elkápráztatásához, akkor nem is lehet kérdés, hogy a megye legromantikusabb várromjához, Vitányvárhoz vezetne az utunk, amelyhez még szerelmi legenda is fűződik.

Fotó: YouTube

Tardosi Malomvölgy

A harmónia birodalma a tardosi Malomvölgy, amely az év minden évszakában a szerelemes, kikapcsolódni vágyó párok egyik legkedveltebb helye. Ez talán annak is köszönhető, hogy az itteni hangulatos kis büfécskében készül a világszerte híres sült hekk, aminek szinte senki nem tud ellenállni. A völgyben meghúzódó tó padjain az önfeledt andalgás és romantikázás biztosan nyerő ötlet Valentin-napon is.

Fotó: Zantleitner Ingrid / 24 Óra

Dunaalmási Duna-part

Egy romantikus séta a dunaalmási Duna-parton tökéletes választás Valentin-napra is. A környezet már önmagában is lenyűgöző, főleg, ha szíved választottjával gyönyörködhetsz benne. Egy kis kacsázás a kavicsokkal a parton, vagy a kagylók gyűjtése még közelebb hozhatja egymáshoz a szerelmeseket.

Fotó: dunaipoly.hu

Esztergomi Várhegy és Bazilika

A Várhegyen áll a királyi vár és a Bazilika, de a hegyről páratlan panoráma tárul elénk a Dunára, a Mária Valéria hídra, a Vízivárosra és a Szent Tamás-hegyre is. A Várhegy oldalán, a Macskalépcsőn keresztül eljuthatunk egészen a Bazilikáig. A 200 lépcsőfokon megtett út fáradalmait kárpótolja a kilátás. A hős lovag szerepében is tetszeleghetsz, ha szíved hölgye kezét fogva kell felsegítened az emelkedőn.

Fotó: Pöltl Zoltán / 24 Óra

Turul és Szelim-barlang

Ha szerelem és romantika, akkor biztosan nem született még olyan pár a megyében, akik között ne csattant volna el egy csók, vagy történt volna egy érzelmes ölelés a Turulnál. A hatalmas madár védelmező karmai alól és a Szelim-barlang szájából is csodás kilátás nyílik a városra. A szakadék szélét övező láncokon egyre több szerelmes lakat található. A Valentin-nap remek alkalom lehet arra, hogy ti is növeljétek a lakatok számát és szimbolikusan örökre összezárjátok szívetek zárjait.

Fotó: Szász Dalma Kitti / 24 Óra

Dobogókő

A táj szépsége és panorámája mellett még a lánykérés optimális helye is lehet Dobogókő, akár Valentin-napon is. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint Zsuzsi különleges és megható, hóba taposott lánykérése, amely a napokban történt az Időkép webkamerája előtt a menedékháznál.

Fotó: Krupánszki Máté / Kemma.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában