Koronavírus: bíztató híreket közölt Tata polgármestere

Michl József polgármester legutóbbi tájékoztatójában beszélt az időskorúak oltásáról, valamint arról is, hogy a város szociális intézményei fertőzésmentesek.

Kemma.hu

Michl József polgármester " target="_blank" rel="noopener noreferrer">videóüzenetben tájékoztatta a tataiakat a várost érintő legfrissebb járványügyi hírekről. Beszámolóját azzal kezdte, hogy arra kért mindenkit, aki csak teheti regisztráljon az internetes felületen és oltassa be magát.

A polgármester a regisztrált legidősebbek beoltásával kapcsolatban elmondta, hogy az idősek közül háziorvosi körzetenként 6-6 főt az orvosok a tatabányai oltópontra küldhettek, ez mellett maguk is végezték az oltások beadását. Három körzet 10-10 tatai időst oltott be helyben. Ez a kör folyamatosan bővül, az időseket a háziorvos tájékoztatja az oltás helyéről és időpontjáról.

A városvezető beszámolt arról is, hogy a Tatai Kistérségi Időskorúak Otthonában az intézmény teljesen fertőzésmentes, folyamatos a felszabadult helyek feltöltése, újra tudnak időseket fogadni az otthonban. A korábban beoltott lakók és a dolgozók is jól vannak és jelenleg a második oltásra várnak. Ugyanez igaz a Szociális Alapellátó Intézmény munkatársaira, nincs fertőzöttség. A hajléktalanszállón szintén megtörtént az oltás. Ott a 35 ellátottból 20 fő, míg a 8 dolgozóból 6 fő kérte a védőoltást.

A városi fenntartású intézmények közül a Kincseskert Óvodában van egy csoport, ahol február 4-től február 8-ig rendelték el a csoport zárva tartását, egy óvodapedagógus lett koronavírusos.

Michl József felhívta a figyelmet, hogy továbbra is érvényben vannak azok az intézkedések, amelyeket a kormány korábban meghozott, és amiket Tata is meghozott a maszkhasználatra és közösségi terek használatára vonatkozóan.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában