akadálymentesítés, felújítás

2021.02.16. 12:19

Itt vannak a tatabányai vasútállomás új látványtervei (képek)

Kedden sajtótájékoztatón jelentették be a legújabb fejleményeket a tatabányai vasútállomás felújításával kapcsolatban. Mutatjuk a látványterveket!

Kemma.hu

A keddi sajtótájékoztatón a tatabányai vasútállomás látványterveit is bemutatták

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zantleitner Ingrid

Ahogy arról beszámoltunk, a tatabányai városházán tartott kedd délelőtt sajtótájékoztatót Bencsik János, a Tatai-medence kiemelt járműipari térség összehangolt fejlesztéséért felelős miniszterelnöki biztosa, Szücsné Posztovics Ilona Tatabánya polgármestere, valamint a MÁV Zrt. beruházási vezérigazgató-helyettese, Nyiszter Tamás és Flachner Szilvia, a vasúttársaság vezető tervezője a tatabányai vasútállomással kapcsolatban.

A tervek szerint 2022-ben akadálymentes lesz az állomás, 2025-re pedig a teljes átépítés elkészülhet. Látványtervet is mutattak a leendő állomásról.

Az akadálymentesítéshez a lifteket a város veszi majd meg, de a kiépítés a MÁV feladata lesz, az átépítés kapcsán pedig kormányzati segítségre is számítanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában