borzasztó

2021.01.31. 15:30

Lezárt dobozban dobtak ki 12 kiskutyát Dobogókőn, többen elpusztultak

Az esztergomi Bogáncs Kutya- és Kisállatotthon Alapítvány fogadta be a csöppségeket, ahol Csöppke, a mamakutya vette gondozásába a megmaradt kölyköket.

Kemma.hu

Forrás: Facebook/Bogáncs Kutya- és Kisállatotthon Alapítvány, Esztergom

Január 30-án Dobogókőn kiránduló fiatalok találták egy dobozt leragasztva és fával lesúlyozva az erdő közepén. Nagy megdöbbenésre a doboz 12 darab pár napos kutyakölyköt rejtett – " target="_blank" rel="noopener noreferrer">számolt be közösségi oldalán a sokkoló esetről az esztergomi Bogáncs Kutya- és Kisállatotthon Alapítvány.

Mint posztjukban írják, a kirándulók habozás nélkül állatorvoshoz vitték a piciket Esztergomba, majd az alapítványhoz. Szomorúan tapasztalták, hogy két baba már halott volt, a többiek is kihűltek és nagyon sovány állapotba kerültek. Melegítés után az alapítvány tagjai két mamakutyát próbáltak rábírni, hogy fogadják be az apróságokat.

A kicsik szerencséjére az alapítvány által mentett, épp akkor lefialó Csöppke saját babái mellett az árva apróságokat is befogadta. Az alapítvány vasárnapi bejegyzésében arról írt, hogy csupán négy baba maradt, mert a többi kiskutyát Csöppke kipakolta az ól mellé. Kiemelték, hogy a megmaradt négy apróságot az anyakutya nagyon szépen gondozza és félti. A babák temperált helyen, jól szigetelt ólban, melegben vannak.

Hozzáteszik, hogy Csöppkének az új picinyek saját kölykei mellett nagy megterhelést fognak jelenteni, mert vemhességét folyamatos ellátás, ól nélkül, láncon hordta ki. Az alapítvány hálásan veszi, ha az anyakutya ellátásban prémium minőségű táppal, míg a babák ellátásában starter táppal és vitaminokkal segítenek a jóakarók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában