tervek

2021.01.18. 11:30

A Bárdos-gimnázium tanulóját választották Tatabánya diákpolgármesterének

Kilenc év után újraszerveződött a diákönkormányzat a városban. Diákpolgármesternek a Bárdos-gimnázium tanulóját, Kerekes Máté Istvánt választották.

Sugár Gabi

Forrás: Beküldött

A megyeközpontnak ismét van diákpolgármestere. Kilenc év után újraszerveződött a diákönkormányzat a városban. A járvány miatt a tisztségviselők a városi polgármesteri hivatalban, a tagok pedig online szavazhattak a vezetők személyéről. Házigazdaként Haag Laura, a Bárdos László Gimnázium tanulója köszöntötte az online választási ülés résztvevőit. Rúzsa Nikoletta és Horváth Zorka ,valamit Diószegi Orsolya kulturális műsort adott. A világhálónak köszönhetően létrejött kapcsolat eredményeként több gyönyörű dal hangzott el.

Az Árpád-, a Bárdos-, a Szent Margit-gimnázium, a TSZC kereskedelmi, a TSZC Bánki Donát-Péch Antal, valamint a TSZC Kossuth Lajos Technikum delegáltjait Szücsné Posztovics Ilona polgármester is köszöntötte. Kiemelte: boldog, hogy városvezetőként lehet tanúja a diákok kezdeményezésének. Hozzátette: támogatni fogja a diákokat abban, hogy saját elképzeléseik alapján, társaikkal demokratikus módon egyeztetett és megszervezett programokat tudjanak megvalósítani.

A szavazás is online zajlott. A tagok elsőként a diákpolgármester személyéről szavaztak. Egyhangú döntés alapján 2021-2022-ben a diákpolgármesteri teendők ellátásával Kerekes Máté Istvánt, a Bárdos László Gimnázium tanulóját bízták meg. Minden tag támogatásáról biztosította az alpolgármestereket, így Gruber Mónika Anna és Németh Bence segítheti majd a polgármester munkáját ebben az időszakban. Mindannyian a Bárdos László Gimnázium tanulói. A titkári teendőket pedig Spiák István Dávid (TSZC Bánki Donát-Péch Antal Technikum) végzi majd.

Színes programok

A megválasztott fiatalok külön-külön köszönték meg a tagok bizalmát. Színes programokat, pezsgő diákéletet, jótékonysági akciókat és sok újdonságot terveznek megvalósítani – számolt be az elnök. Kiemelte: szeretnének drogprevenciós napot, ifjúsági bált is szervezni a városban. A megválasztott képviselők átvették a megbízólevelet a város vezetőjétől, s a Városi Diák­önkormányzat szervezeti és működési szabályzatát átnyújtották a város vezetőjének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában