ezüstvasárnap

2020.12.14. 07:09

Fotókon az első, vásárlási idősáv nélküli hétvége Tatabányán

Ezüstvasárnap. Csak a maszkok emlékeztettek a járványra. A vasárnapi forgatag miatt már kora reggel nagy volt a nyüzsgés a városban. Bevásárlóközpontban, s a bolhapiacon is körülnéztünk.

Sugár Gabi

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zantleitner Ingrid

Nem sokkal kilenc óra után még éppen találtam egy parkolót a Konzum környékén, a bolhapiac mellett. Bár az emberek nagy többsége a maszkok mögé bújt, mégis éles szemmel mustrálták a színes árukészletet. Korosztálytól függetlenül érkeztek, hiszen eltörölték az életkor szerinti vásárlási idősávot.

Mindent lehetett kapni: újat, használtat, villogót, töröttet, kopottat. Előkerültek a régi garázsok, parasztházak kincsei, a használt, de már kinőtt ruhák éppúgy, mint a karácsonyi dalra mozgó kicsiny, műanyag fenyőfák, vagy az ezerféle fényben pompázó fényfüzérek. S aki ma eladó, holnap vásárló lesz, hiszen ő is készül az ünnepre.

Az ezernyi aprósággal gazdagon megpakolt standok mindkét oldalán álltak. Az eladók ennek persze örültek, a sietős vevők kevésbé. Így azonban legalább volt idejük alaposan elmélyülni a sok antik és műanyag kütyü között.

A parkolók lassan megteltek a pláza körül. Az érkezők a barkácsáruházat is célba vették. A kígyózó kocsik türelmesen vártak azokra, akik éppen menni készültek. Voltak, akik a plázába is benéztek, s közben szemügyre vették a fenyőfákat is. Egy háromgyerekes nagy család hatalmas példánnyal tért haza.

A plázába nem sokkal a nyitás után érkeztünk. Varázsütésre lepték el az emberek a hatalmas bevásárlóközpontot. Pillanatok alatt sorok alakultak ki egy-egy üzlet előtt. A karácsonyi dallamok, a különleges fények, lámpák között a padokon főként férfiak ültek. Nem sokat törődtek a gazdagon megpakolt polcokkal, a nyüzsgéssel: a telefonjuk billentyűik nyomkodták párjuk érkezéséig. Voltak, akik a teljes családdal érkeztek, s üdítővel kínálták a legkisebbeket.

Az akciót hirdető reklámok mindenkinek felkeltették az érdeklődését. S bár hetekkel korábban azt lehetett hallani néhány kereskedőtől: sokan már neten megvásárolták az ajándékokat, a folyamatosan érkező vásárlók ezt kissé megcáfolták. Voltak persze sokan, akik nézelődtek, néhányan már csak apró kiegészítőket, vagy névre szóló ajándékot kerestek, mások csak kísérőként mozdultak kicsit ki otthonról.

Egész évben szemmel lehet tartani

Egyedi ajándék ma már nemcsak feliratos póló, névre szóló rendszám, vagy gravírozott toll lehet. Néhány hónapja nagy sláger volt a személyes horoszkóp, amely a születési dátum alapján megadott csillagállást ábrázolja. Ma már elérhető az írisz fotózás is.

Az elképesztő ötlet valóban egyedi, hisz a megrendelő szemét fotózzák le speciális fényképezőgéppel, az így született bámulatos képet – mondhatni ajándékot – pedig kinagyítják, bekeretezik. Így lehet szemmel tartani az ajándékozottat egész évben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában