szűk körben

2020.12.21. 15:06

Egykori bányamentő és szobrász is városi kitüntetést kapott Tatabányán

Az idén a járvány miatt a polgármesteri hivatalban szűk körben vehették át a városi elismeréseket a díjazottak Szücsné Posztovics Ilona polgármestertől.

Sugár Gabi

Forrás: Facebook/Schmidt Csaba

Korábban látványos külsőségek között köszöntötték a városi elismerésben részesülőket, az idén a járvány miatt a polgármesteri hivatalban szűk körben vehették át a díjakat Szücsné Posztovics Ilona polgármestertől.

Tatabánya díszpolgára lett dr. Iffiú András. A volt bányamentő huszonöt éven keresztül dolgozott a Tatabányai Szénbányáknál. Több súlyos baleset mentési folyamataiban vett részt. Később lett körzeti orvos Bánhidán. Tizenöt unokája és két dédunokája van. Betegsége miatt az elismerést nem tudta személyesen átvenni.

Az Ezüst Turul Díjat Fátrai Zsuzsannának, a Benedek Elek Óvoda vezetőjének ítélték. Negyven éve dolgozik óvodapedagógusként. Kiemelt feladatának tartja az egészség megőrzését, s az egészséges életmód megalapozását célzó óvodai ellátást. A magas színvonalon végzett szakmai munkájáért, a családok és a gyermekek jólétének növelése érdekében tett közszolgálati tevékenysége elismeréséért vehette át a díjat.

Ezüst Turul Díjat kapott Szunyogh László szobrász, egyetemi docens kiemelkedő művészetpedagógiai, tudományos, egyetemi oktatói munkássága és művészeti alkotó tevékenysége okán. A művészeti életben 1978 óta kiállítóként jelen van. A vizuális nevelés különböző területein végez komoly tevékenységet. Fontosnak tartja, hogy az intézményből kikerülő tanítók a szakmai felkészültségen túl fel legyenek vértezve kreatív képességekkel is, hiszen a jövő nemzedékeinek oktatásában nélkülözhetetlenek a váratlan helyzeteket és problémákat megoldani tudó egyének nevelése. Részt vett az Apáczai Művészeti szakkollégium megszervezésében.

Szabó Ignác Díjat vehetett át dr. Geiszelhardtné dr. Szalai Erika, a Tatabányai Járási Egyesített Szociális Intézmények (TJ ESZI) idősotthonainak háziorvosa. A diploma megszerzése után, 1985-ben költözött családjával Tatabányára. Öt gyermeket nevelt fel Kertvárosban praktizáló háziorvos férjével. Közülük hárman az orvosi, ketten a pedagógusi pályát választották. Gyermekei nevelése közben Sárberekben háziorvosként dolgozott. Több mint húsz éve a TJ ESZI két idősek otthona csaknem 300 ellátottjának orvosa. Sugár Gabi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában