Már 40 fertőzöttet találtak a tatai idősotthonokban

Michl József polgármester friss információkat közölt a Tatai Kistérségi Időskorúak Otthonában megjelent koronavírus-fertőzésről.

Kemma.hu

Tata polgármestere, Michl József a város járványügyi adatait ezúttal az otthonából osztotta meg szokásos videóüzenetében.

Forrás: Tata város Facebook-oldala

Michl József, Tata polgármestere a város közösségi oldalán számolt be a legfrissebb hírekről a tatai szociális otthonnal kapcsolatban, ahol a napokban megjelent a koronavírus mind a bentlakók, mind az őket ellátó személyzet körében.

A polgármester elmondta, hogy a Kocsi utcai és a Fényes fasori telephelyen is leteszteltek valamennyi dolgozót. Közülük 5 ember került karanténba, mind tünetmentesek, nekik a háziorvosuknál kellett jelentkezniük. Mivel a Kocsi utcában egy kicsivel nehezebb a helyzet, ezért a hiányzó ápolók helyére a Fényes fasori intézményből vezényelnek át munkatársakat, őket pedig a Tatai Szociális Alapellátó Intézmény dolgozóival pótolják – tette hozzá.

A gondozottak szűrése a Kocsi utcai intézményben befejeződött, ott a következő lépés egy kontroll tesztelés lesz. A Fényes fasori otthonban még nem ért véget a bentlakók szűrése, de folyamatosan végzik azt. Eddig az összesen 155 gondozottból 40 főnél mutatták ki a vírust. A polgármester hozzátette, hogy közülük szerencsére csak egyetlen személy szorul kórházi ápolásra, a többiek tünetmentesek.

Ezen felül a szükséges felszereléseket is visszapótolják: 30 plexi arcvédőt, 800 gumikesztyűt, 300 FFP2-es és FFP3-as maszkot, továbbá több száz üveg teát, nagy dózisú C- és D-vitamint, csokoládét és gyümölcsöt szállítottak az otthonokba. A jövőben a gondozottak számára személyenként csomagolt ételt és műanyag evőeszközt biztosítanak, hogy ezzel is csökkentsék a fertőzés kockázatát.

Az intézmények új mosógépet, hűtőt és mikrohullámú sütőket is kapnak, valamint egy-egy ózongenerátort is beszereztek a számukra, amivel folyamatosan fertőtleníthetik az épületeket.

A polgármester továbbá hangsúlyozta, hogy a szociális alapellátó munkatársai továbbra is a karanténba került emberek rendelkezésére állnak, valamint arról is beszélt, hogy Tata felkészült a helyzet esetleges súlyosbodására, nagy mennyiségben állnak rendelkezésre tesztek a szűrésre. A város óvodáiban, bölcsődéiben is megindult a kormány által elrendelt tesztelés, amiben sok önkéntes fiatal vesz részt – mondta el.

" data-show-text="false" data-width="">

- Lezajlottak a szűrések a Tatai Kistérségi Időskorúak Otthona mindkét telephelyén, az önkormányzat folyamatosan biztosítja a védekezéshez szükséges eszközöket az intézmény számára.

- A Tatai Szociális Alapellátó Intézmény munkatársai továbbra is várják azok hívását, akik a járványügyi helyzettel kapcsolatosan ellátásuk terén segítségre szorulnak, például idősek, karanténban lévők, nagycsaládosok. Munkaidőben hívható telefonszámaik: 30/691-0049, 30/3208-131. Éjjel- nappal hívható számuk: 30/ 340-4343.

Michl József polgármester tájékoztatója 2020. 11. 23.

Közzétette: Tata Város – 2020. november 23., hétfő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában