támogatás

2020.11.02. 09:25

890 milliót kap Tata, kiköltözhet a művházból a könyvtár

Plusz 890 millió forintot kap Tata önkormányzata, így a Móricz Zsigmond Városi Könyvtár jobb körülmények közé, a régi helyőrségi klubba költözhet.

Kemma.hu

Bencsik János, a térség országgyűlési képviselője, miniszterelnöki biztos a Facebookon jelentette be, hogy költözhet a tatai Móricz Zsigmond Könyvtár, miután a kormány 890 millió forint beruházási támogatásról döntött. A következő lépés, mint írta, a Magyary Zoltán Művelődési Ház átépítésének megtervezéséhez szükséges kormányzati támogatás megszerzése.

Mint fogalmazott, a tataiak régi vágya teljesül azzal, hogy a városi könyvtár új, korszerűen kialakított otthonba költözhet, és az Ady Endre utcában található, egykori Helyőrségi Klub bővítéssel egybekötött átalakításával egy jól felszerelt tudásközpont jön létre.

– Miután egy korábban elnyert EU-pályázat a fejlesztésre mindössze 137 millió forintot biztosított, kezdeményeztem annak hazai költségvetésből történő kiegészítését – részletezte, hozzátéve, hogy a Magyar Közlönyben már ki is hirdették a döntést a 890 milliós támogatásról. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a „Móricz Zsigmond Városi Könyvtár új elhelyezése a Magyary Zoltán

Művelődési Központ felújítása„ projekt mellett mellett a zebegényi Milleniumi pavilon és a decsikultúrház felújítását támogatja, a vidék kulturális és turisztikai ellátottságának erősítése és programkínálatának gazdagítása érdekében.

" data-show-text="true" data-width="">

">Költözhet a Móricz Zsigmond Könyvtár – Tata

A Kormány 890 millió forint beruházási támogatásról döntött!

A tataiak régi...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában