támogatás

2020.10.02. 08:32

Plusz 800 millióból épülhet meg a Vaszary új tornaterme

Bencsik János miniszterelnöki biztos, a tatai térség országgyűlési képviselője jelentette be, hogy megépülhet a Vaszary János Általános Iskola tornaterme.

Kemma.hu

A Tatai-medence képviselője Facebook-posztjában felidézte, hogy korábban már 1,1 milliárd forintos összeggel döntés született a tatai Vaszary-iskola felújításáról, de az akkor megítélt támogatási keretbe az új tornaterem megépítése már nem fért bele.

– Egy esztendőnyi utánajárásomba tellett, mire sikerült kiharcolnom a tornaterem megépítéséhez szükséges további 814,5 milliós támogatást is – tette hozzá. Mindez azt jelenti, hogy így összesen majdnem kétmilliárd forint jut az infrastrukturális fejlesztésre. Az október elsejei Magyar Közlönyben egyébként nem csak ez a támogatás jelent meg: az oroszlányi József Attila Általános Iskola infrastrukturális fejlesztésére fordítható összeget is megnövelték: 334 millióról 527 millióra.

Ahogy 2017-ben bejelentették, az eredeti 1,1 milliárdból nem csupán a Vaszary, hanem annak tagintézménye, a Jázmin felújítására is jutott. Az Országgyűlési téri iskola tornatermét egyébként több mint két évtizede, az 1996/97-es tanévbe adták át.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában