Az új világ gengszterei

2020.10.19. 17:30

Országos döntőben bizonyíthatják pénzügyi tudásukat a tatai diákok

Biztos bejutóként készül a Legyél te is Pénzügyi Junior Klasszis! verseny országos döntőjére a tatai Jávorka Sándor Mezőgazdasági Szakközépiskola négy diákja.

R.V.

Forrás: Beküldött

A több mint kifejező „Az új világ gengszterei” névvel induló végzős technikusi diákcsapatnak – melyben Hermann Ákos, Horváth Alexandra Klaudia, Kiss Norbert és Székely Regina Róza szerepelnek – az első, online forduló alkalmával 50 kérdésre kellett válaszolnia, melyek többek között a tudatos költségvetés, az adózás, illetve a takarékoskodás témáit érintették.

Dávid Mónika, felkészítő tanár elárulta: gazdálkodási ismeretek tanórán használják a PÉNZIRÁNYTŰ feladatait, ott mutatta meg a gyerekeknek a versenyfelhívást, amelyre rögtön 6 csapat jelentkezett. Hozzátette: a versenyt szervező privátbankár.hu gazdasági hírportál minden évben szakértők által összeállított, pénzügyi témájú kiadványokkal látja el az intézményeket, ezek pedig a versenyen való felkészülésben nagyban segítik a diákokat.

A versenyre 798 csapat nevezett, több mint 93 százalékuk töltötte ki az 1. forduló kvíz-kérdéssorát. A második fordulóra október 8-án került sor, ekkor a tatai diákok az írásbeli tesztlap mellett egy villámkérdésekkel és kifejtős témakörökkel tűzdelt szóbeli megmérettetésen vettek részt, melyet a verseny szervezőivel élő online közvetítéssel oldottak meg. Négy diák részt vesz a november negyedikei döntőn, ahol értékes nyereményekért szállnak harcba, hiszen a verseny támogatói számos értékes díjat ajánlottak fel: egy bécsi tanulmányi út mellett pénzügyi és tárgyi jutalmak is bezsebelhetők.

Hasznos tudás

– Örömmel látom, hogy a gyerekek egyre inkább eligazodnak a pénzügy világában. Hasznos tudásra tesznek szert, melyet a későbbiekben kamatoztatnak – mondta Dávid Mónika. Hozzátette: eredményesnek tartja a gyerekek online úton való megközelítését is. A diákok egy ideje már az internetes oktatás miatt amúgy is a virtuális térben mozognak, így a verseny feladatai során szintén magabiztosak voltak – árulta el a döntős csapat felkészítő pedagógusa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában