hagyományőrzés

2020.10.14. 17:51

Vigalom a NépmesePontban

Az elrabolt királykisasszony történetét is megismerhették azok a gyermekek és felnőttek, akik a hétvégén ellátogattak a tatabányai NépmesePontba.

S. G.

Az elrabolt királykisasszony történetét adták elő

Forrás: 24 Óra

Fotó: Sugár Gabi

A Csillangó Meseműhely előadásában láthatták a legkisebbek Az elrabolt királykisasszony történetét. A NépmesePontban tartott őszi vigalom élőszavas bukovinai székely népmeséjében a szegény ember legkisebb fia harcba szállt a sárkánnyal, hogy feleségül vehesse a szépséges királykisasszonyt. A történet mesélőjét muzsikusok is elkísérték, akik megszólaltattak hegedűt, brácsát, bőgőt, citerát, furulyát és ütőgardont.

Az elrabolt királykisasszony történetét adták elő
Fotó: Sugár Gabi / 24 Óra

A zenés mesejáték után kézműves foglalkozások is várták a kicsiket. Csuhéból készíthettek figurákat, a szövőkeret segítségével közösen tarisznyát, s a kis pókszövőn apróságokat, amelyeket haza is vihettek.

Szénási Veronika, a NépmesePont munkatársa elmondta: a szeptemberi újranyitás óta ez a második családi nap, s rendszeresen szerveznek már foglalkozásokat hétköznapokon is.

Hozzátette: nagy izgalommal készülnek a pénteken megrendezendő Kedvenc népmesehősöm rajzversenyre és a Pihe toll elnevezésű meseíró pályázatra. Az előzőre kétszáznál is több rajz, az utóbbira negyvennégy mesével pályáztak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában