találkozó

2020.10.06. 06:08

Amerikai autószörnyek doromboló motorjaitól volt hangos Oroszlány

Szombaton igazi amerikai életérzés költözött Oroszlányba, ugyanis az autószörnyek szerelmesei lepték el a várost egy meglepetés találkozó alkalmával.

W. Zs.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Wágner Zsanett

Alig ütött delet az óra, Minka Attila máris tárt karokkal fogadta az autóstalálkozó első résztvevőit, akik a legújabb meglepetéstalálkozón vettek részt. A szombati nap igen színesre sikeredett, hiszen az amerikai csodavasak tulajdonosain kívül egyre szélesebb körben népszerűek az étterem programjai.

A Mustang, Jeep mellett amerikai zászlót lobogtatva parkolt egy Chrysler, de volt BMW, Lada, Toyota és Peugeot is. Ugyanilyen színes kínálat fogad akkor is, mikor az idáig megtett kilométerek felől érdeklődünk. Kocsis Gábor például Győrből érkezett a találkozóra, egy csodaszép metálkék, felmatricázott Mustanggal. Mint mondta, nagyon elégedett a nagy teljesítményű, hároméves jószággal. – Az amerikai életérzést imádom – tette hozzá.

Gyönyörűen csillogott a Mustang az autók között (Fotó: Wágner Zsanett / 24 Óra)

Az autóstalálkozók hagyományos programja, hogy gumit égetve, illetve a V8-as motor összetéveszthetetlen „bömbölő” hangerejét bemutatva útnak indulnak a közeli Majkra. A sofőrök úti célja a Bányászai Múzeum volt, ahol tárlatvezetés várta őket. Nem is kérdés, hogy a kihagyhatatlan eleme a találkozóknak a helyismeret, hiszen bányászvárosról van szó. A múzeumban közelebbről is szemügyre vehető a régi idők nagyra becsült szakmájának minden mozzanata, a bányászat munkafolyamata.

Minka Attila, a rendezvény főszervezője elmondta, legközelebb újabb népszerű autómárkák tulajdonosait és érdeklődőit várják egy kis időutazásra nagy-nagy szeretettel. Úgy döntött, október 17-én, szombaton kiemelt figyelmet kapnak a Wartburgok és a Barkasok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában