halloween

2020.10.28. 17:37

100 tök várta, hogy a kertvárosiak arcokat faragjanak belőlük

Idén sem maradtak tökvájás nélkül a kertvárosiak – a sűrű látogatottságra tekintettel a Kertvárosi Művelődési Otthonban még az aulába is kellett helyezni asztalokat, hogy a hétvégén mindenkinek jusson hely a faragáshoz.

Raffael Veronika

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zantleitner Ingrid

A rossz idő miatt az épületbe szorult vendégek szigorúan betartották a járvány­ügyi előírásokat: a szülők és a hat évnél idősebb gyerekek maszkot viseltek, míg a szervezők gyakran szellőztettek. Pákai Ernő, a művelődési ház vezetője elmondta: a hagyományos tökfaragásra a tavalyi hetven darabbal ellentétben idén száz tököt biztosítottak az érkezőknek.

Hozzátette: a művelődési házban való tökvájáskor együtt faraghattak a családok, a kreatív foglalkozás közben barátokkal találkozhattak, a hátramaradt tökbelsőséget pedig a szervezők segítettek eltakarítani. A legszimpatikusabb darabot a családok egy nagy asztalról választhatták ki, a faragáshoz nyomtatott mintát is kaphattak, valamint mécsest is, hogy az elkészült alkotás hazatérve egyből az ablakba kerülhessen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában