ínyenc falatok

2020.08.22. 15:20

Sztaracsek Ádám elárulta az ország harmadik legfinomabb tortájának titkát

A mestercukrász két tortával nevezett az országtorta versenyre, amelyből egyikkel a bronzérmet is hazahozta.

Kemma.hu

Forrás: Facebook/Komárom

Az idei országtorta versenyen is indult a komáromi mestercukrász, Sztaracsek Ádám két alkotással is benevezett a versenyre. A fáradozás megérte, hiszen a harmadik helyet szerezte meg a megmérettetésen.

A Jánoska Cukrászda mestere a Komárom város Facebook-oldalán élő adásában árulta el, mi a harmadik helyezett tétényi áfonyás mandulatorta titka, és milyen koncepció alapján készítette a versenyre nevezett édességeket. A mestercukrász egyébként elárulta, hogy az országtorta verseny zsűrije szerint világszínvonalú tortákat alkotott, amelyek akár egy világversenyen is megállnák a helyüket, az elkészítés és az alapanyagok összetett volta miatt.

Mindkét sütemény többlapos-vajkrémes elgondolás alapján készült, részletezte Sztaracsek Ádám. A cukrász hozzátette, hogy a vajkrémmel egy picit a múltba szeretne visszanyúlni, a dobos torta és az eszterházy-torta nyomdokain, egyúttal egy kicsit újragondolva a hagyományt.

A bronzérmes torta a mandula és áfonya köré épül, mandulagrillázs ropogóssal, mandulás tésztával, amely citromos-mandulalikőrös sziruppal van átitatva. Ezen kívül áfonyás feketeribizli zselé és mandula vajkrém bolondítja meg a sütit. A torta tetejére Ádám egy általa szőkecsokinak nevezett díszt tett, amely nem más, mint karamellizált fehércsoki. Emellett egy házi készítésű áfonyás pillecukor is helyet kapott.

A törökmogyorós torta tésztarétege törökmogyorós-narancslikőrös sziruppal átitatott lapok. Az alján egy törökmogyorós-fehércsokis ropogós réteg van, Majd következik egy feketeszeder zselé, illetve egy gesztenyés vajkrém. Az ízkavalkádot étcsoki glazeing és szedres pillecukor zárja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában