lenyűgöző

2020.08.20. 19:49

Két Komárom-Esztergom megyei fotó is bekerült az Időkép legszebbjei közé

Reggeli ködben úszó Prédikálószék és NEOWISE-észlelés is szerepel az Időkép fotóválogatásán.

Kemma.hu

NEOWISE a Vértes felett

Forrás: Időkép

Fotó: Kiszely Krisztián

Az Időkép a fényképészet születésének 181. évfordulója alkalmából kiválogatta 2020 januárjától augusztusig a hozzájuk beérkezett legszebb fotókat. A válogatásban két Komárom-Esztergom megyei fotó is helyet kapott. Horváth Zsolt egy reggeli képet készített a Prédikálószékről, a Vadálló-köveknél, ahol a ködön sejtelmesen ragyog át a felkelő nap.

Reggel a Vadálló-köveknél (Fotó: Horváth Zsolti / Időkép)

A NEOWISE üstökös-észlelésekről a Kemma.hu is többször beszámolt. Kiszely Kriszián a legszebbek közé beválogatott fotója a Vértes felett örökítette meg az égi vándort.

A NEOWISE a Vértes felett (Fotó: Kiszely Krisztián / Időkép)

A fotográfia születése

1839. augusztus 19-e a fényképészet megszületésének napja, a francia kormány ugyanis ekkor fogadta el Joseph Nicèphore Nièpce és Louis Daguerre által ugyanezen év januárjában előterjesztett dagerrotípiához köthető szabadalmat. A dagerrotípia volt az első praktikusan alkalmazható fotográfiai eljárás, ami ráadásul a francia kormánynak köszönhetően a köz számára szabadon hozzáférhető volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában