hajnali égbolt

2020.07.09. 07:57

Világító felhők között ragyogott a NEOWISE üstökös Dobogókő és Komárom felett

Vasárnap után szerda hajnalban a hidegfront hatására kitisztult égbolton ismét felcsillant a NEOWISE üstökös, amelyről Dobogókőn és Komáromban is készültek képek.

Kemma.hu

Forrás: Időkép

Fotó: Angyom

Nemrégiben már hoztunk nektek pár lenyűgöző képet a a C/2020 F3 (NEOWISE) névre keresztelt üstökösről, ugyanis az Időkép egyik olvasója megörökítette azt Dobogókőn.

A kedden térségünkbe érkező hidegfront hatása csodálatos tiszta égbolttal indult a reggel szerdán, így az üstököst ismét látni lehetett, amelyről újabb gyönyörű képek kerültek fel az Időkép oldalára. A hajnali órákban világító felhők alakultak ki, amelyhez 2-3 óra környékén a NEOWISE üstökös is csatlakozott az északkeleti égbolton. A kitisztult időben pedig Dobogókőn és Komáromban is lencsevégre kapták az üstököst.

Dobogókő felett ismét csodás látványt nyújtott az üstökös és az őt kísérő felhők (Fotó: Angyom / Időkép)

Nem csak Dobogókőn, Szemán Viktor jóvoltából Komárom felett is készültek bámulatos fotók a NEOWISE üstökösről, melyeket fel is töltött az Időképre.

A kivilágított híd felett a világító üstökös (Fotó: Szemán Viktor / Időkép)
Gyönyörű felhők között az üstökös (Fotó: Szemán Viktor / Időkép)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában