fejlesztés

2020.07.09. 06:47

Korszerű fűtési rendszert kapott a péliföldszentkereszti Szalézi Ifjúsági Ház

Önerőből valósítottak meg egy jelentős energetikai fejlesztést a péliföldszentkereszti Szalézi Ifjúsági Házban, melyet Schanda Tamás jelenlétében avattak fel. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára azután egy esztergomi nyomdába is ellátogatott.

Walczer Patrik

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patrik

A miniszterhelyettes a Don Bosco Szalézi Társaságához tartozó épület előtt úgy fogalmazott, a Gerecse Natúrpark Látogatóközpont decemberi avatóünnepsége után örömmel tért újra vissza a Bajóthoz tartozó településrészre.

– Az ifjúsági ház környezetkímélő, geotermikus fűtési rendszert kapott. A beruházás a látogatóközpontéhoz hasonló szellemiséget tükrözi. Vigyáznunk kell környezetünkre, meg kell óvnunk a teremtett világot – jegyezte meg a miniszterhelyettes, majd hozzátette: a kormány elkötelezett a klíma- és természetvédelem mellett.

Dr. Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője szerint ugyanaz az emberközpontúság jellemzi a kormányzatot és a szalézi rendet is. Bejelentette, hogy az illegális szemétlerakások visszaszorítása érdekében szigorították a büntetéseket. – A jelenlegi kormányzat mélységesen elkötelezett abban, hogy jobbá tegye az emberek életét – mondta.

P. Ábrahám Béla szalézi atya ismertette, hogy a geotermikus talajszondás vízműködésű hőszivattyús rendszer telepítésével megoldódtak az épület fűtési és melegvízellátási problémái. A ceremónia zárásaként dr. Völner Pál, Schanda Tamás, Gnana Pragasam De Rossi Raja atya és P. Ábrahám Béla átvágták a szalagot.

Péliföldszentkereszt után Esztergomba, a Spori Print Vincze Kft. nyomdájába is ellátogatott Schanda Tamás, ahol többek között a koronavírus-járvány gazdasági hatásairól beszélt. Elhangzott, Magyarországon eddig több mint 194 ezer munkavállalónak igényeltek munkahelyvédelmi bértámogatást csökkentett munkaidőben való foglalkoztatásra. Utóbbiak közé tartozik a nyomda 37 alkalmazottja is.

Dr. Völner Pál hangsúlyozta, hogy a 2008-as válság kezelésétől eltérően a nemzeti, polgári kormány nem a segélyezésben, hanem a munkahelyek biztosításában látták a megoldást. A beszédek után Schanda Tamás átnyújtotta a bértámogatásról szóló okiratot Vincze Ferencnek és gratulált azért, mert a nehéz időkben is kiálltak alkalmazottaik mellett.

Fontos partner

A cégtörténeti ismertető után Vincze Ferenc tulajdonos elmondta, hogy 1994-ben lett a megrendelőjük a Magyar Suzuki Zrt., és ebben az üzemben összesen 21 nyelven nyomják az Esztergomban előállított autótípusokhoz átadott fedélzeti dokumentációt. A koronavírus-járvány miatt egy időre leállt az autógyár, így a nyomda megrendelései is jelentősen csökkentek. A cég vezetői a munkatársakat két csapatra osztották: mindkét társaság három napig hat órát dolgozott, más és más megrendeléseken. Urbán László, a Magyar Suzuki Zrt. vezérigazgató-helyettese bejelentette, hogy a gyár 13-ától újraindítja a második műszakot, így a nyomda is újra teljes kapacitással dolgozhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában