Továbbra is marad a látogatási tilalom a Szent Borbálában

A főigazgató a helyi és a megyei járványügyi helyzetre tekintettel hozta meg a szigorú döntést.

Kemma.hu

Forrás: Montázs/Hagymási Bence, Shutterstock

A tatabányai Szent Borbála Kórház tájékoztatása szerint tekintettel arra, hogy a helyi és megyei járványügyi helyzetben még veszélyes lenne a látogatási tilalom feloldása, további intézkedésig az intézmény a március 8-án elrendelt látogatási tilalmat fenntartja. Müller Cecília tisztifőorvos június 12-én kézbesített határozatában egyes egészségügyi intézményekben engedélyezte a látogatási tilalom feloldását.

Dr. Lőke János, a Szent Borbála Kórház főigazgatója aggodalmát fejezte ki a térségben fennálló nagyszámú fertőzöttség kapcsán a hatóság felé, amely felhatalmazta a határozatnál szigorúbb intézkedések elrendelésére. Ahogy a főigazgató fogalmazott, „Bár bizonyára sokan értesültek Önök közül arról, hogy a látogatási tilalom feloldható az egyes egészségügyi intézményekben, a Szent Borbála Kórházban – tekintettel a megye magas fertőzöttségére, a közelmúltban történt oroszlányi eseményekre, valamint arra, hogy továbbra is szinte minden nap kiszűrünk az újonnan felvételre kerülő beteg között covid-fertőzötteket – a látogatási tilalmat saját hatáskörben elrendelve, betegeink és a dolgozók biztonsága érdekében továbbra is fenntartom. Kérem szíves megértésüket és türelmüket.”

Ahogy arról beszámoltunk, egy oroszlányi gyár egyik dolgozója, egy harmincas éveiben járó férfi hunyt el a napokban koronavírus fertőzésben. A férfinek a rendelkezésre álló információk szerint nem volt alapbetegsége. Müller Cecília országos tisztifőorvos szerint ritkán, de előfordul, hogy rendkívül gyorsan zajlik le a betegség. A gyárral közvetlen kapcsolatban álló cégeknél elrendelték a szigorúbb óvintézkedéseket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában