Járvány

2020.03.08. 22:01

Országos látogatási tilalom lépett érvénybe

Március 8. napjától visszavonásig érvényes.

Forrás: Shutterstock

Látogatási tilalmat rendelt el az országos tisztifőorvos Magyarország valamennyi fekvőbeteg-ellátó és bentlakásos szociális szolgáltatást nyújtó intézményében az új koronavírus miatt – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ vasárnap.

A tilalom március 8. napjától visszavonásig érvényes.

A közlemény szerint Müller Cecília határozatának indoklásában kifejti: az eddigi járványügyi adatok alapján a megbetegedés súlyos formája elsősorban az idős és/vagy egyéb megbetegedésben szenvedőket érinti.

A fertőzés a zárt közösségekben, intézményekben képes gyorsan elterjedni, és nagyszámú, súlyos, esetleg végzetes kimenetelű megbetegedést okozni. Az intézkedés meghozatalára a fokozott védelemre szoruló csoportba tartozók életének és egészségének védelme, fertőződésük megelőzése érdekében volt szükség – hangsúlyozzák a közleményben.

A látogatási tilalom nem érinti a különösen méltányolandó eseteket, például a végstádiumban lévő betegektől való elbúcsúzást.

Ilyenkor azonban a szolgáltató köteles megfelelő védőöltözetet biztosítani a látogatóknak – tájékoztatott a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!