Programok

2020.06.25. 17:29

Ősszel megyeszerte beindulnak a rendezvények

Javában már készülnek a bábolnai „páros találkozóra”, mindemellett az idei szüreti rendezvény nyitányaként szeptember 18-án Szervátiusz Tibor életét bemutató kiállítás nyílik az özvegy Szervátiusz Klára jóvoltából.

Walczer Patrik

Forrás: Shutterstock.com

Fotó: altafulla

A Táti Pünkösdi Napok, vagyis a város többnapos kulturális rendezvénye a járvány és az érvényben lévő korlátozások miatt ugyan elmaradt, de a tervek szerint emiatt jövőre nagyobb volumenű fesztiválra lehet számítani. Ezen túl elmaradt az Orbán-napi összejövetel, ahol mogyorósbányai és tokodi lakosokkal együtt ünnepeltek volna.

A trianoni megemlékezést ezzel ellentétben már megtarthatták, sőt már javában készülnek a bábolnai „páros találkozóra”, és arra az időszakra, amikor szinte minden napra jut majd egy rendezvény. Egyébként a megyei identitáspályázat keretében a megye nyugati részén fekvő településre látogathat majd el a táti delegáció, és vendégül is látnak majd bábolnai lakosokat.

Az idei szüreti rendezvény nyitányaként szeptember 18-án Szervátiusz Tibor életét bemutató kiállítás nyílik az özvegy Szervátiusz Klára jóvoltából. Csűrös Csilla rádiós műsorvezető méltatja majd a szobrászművészt, de közreműködik Petrás Mária népdalénekes és férje, Döbrentei Kornél író, költő is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában