elismerés

2020.06.05. 05:54

Megvan az idei Príma Díj 10 megyei jelöltje

Vajon kik lesznek 2020-ban a Komárom-Esztergom Megyei Príma Díjasok? Összesen 86 ajánlás érkezett, a 10 kategória egy-egy jelöltjét már kiválasztotta a szakmai zsűri és a VOSZ megyei elnöksége. Ők mind győztesnek tekinthetők, hiszen kategóriájuk legjobbjai. Következzék a TOP 10!

Kemma.hu

A megye gazdasági életének szereplői támogatják a szellemi élet eredményeinek megőrzését, a kultúra, művészetek, tudomány, oktatás, köznevelés és sport fejlesztését, az eredmények megismertetését. Az elmúlt 15 év során az értékteremtő tevékenység elismerése hagyománnyá nőtte ki magát. A VOSZ megyei szervezete számára továbbra is kiemelt feladata ennek őrzése.

A Megyei Príma Díjátadó Gálaestet ősszel rendezik meg Tatabányán. A korábbi évek gáláinak sikere, a díjazottak személye, a fellépők azt igazolták, hogy sikerült egy olyan kulturális eseményt meghonosítani, amely a megye kulturális életének elválaszthatatlan és meghatározó eleme. A szavazás június 15-ével indul, erről majd tájékoztatást ad a 24 Óra és a kemma.hu.

A jelöltek:

Irodalom: Kakuk Tamás író, költő, művészeti író. Színház- és filmművészet: Orfeusz Társulat, a vezetője Pápai Ferenc. Képzőművészet: Kókay Krisztina textil- és grafikusművész. Tudomány: dr. Békefi Dezső gyermekgyógyász. Oktatás és köznevelés: Bánhidy László tanár, az Esztergomi Kulturális Egyesület elnöke. Építészet és építőművészet: Páll János. Sajtó: Art Limes Művészeti Folyóirat, Virág Jenő. 8. Népművészet és közművelődés: Tatabányai Bányász Öregtáncos Egyesület, Petőné Novák Tünde. Zeneművészet Lattman Béla jazz zenész. Sport: Salamon Zoltán atlétaedző. A jelöltek közül hárman kapnak majd Príma Díjat és az ezzel járó egy-egymillió forintot, és a hagyományokat folytatva lesz közönségdíjas is.

 

Címkék#Prima díj

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában