adomány

2020.05.30. 06:08

Vadhússal mondtak köszönetet a vadgazdálkodók az oroszlányi szakrendelő dolgozóinak

Nemrégiben kapták meg az Oroszlányi Szakrendelő- és Ápolási Intézet kollégái azt az adományt, amivel a vadgazdálkodók önkéntesen segítették az orvosokat és ápolókat.

W. Zs.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Dallos István

A kiváló minőségű ételt egy országos program jóvoltából biztosították az egészségügyben dolgozóknak, ezúton is megköszönve a hosszú hetek óta tartó áldozatos munkájukat.

A jótékony akció az Agrárminisztérium tájegységi fővadászainak kezdeményezésére és Baranya Csaba tájegységi fővadász szervezésében jött létre. Az adományt dr. Varju János főigazgató vette át. Összesen 120 adag vadpörköltet kaptak az oroszlányiak.

A széleskörű társadalmi összefogás keretében a vadászok és vadgazdálkodók által felajánlott vadhúsból profi szakácsok készítenek vad­ételt, vagy biztonságos körülmények között feldolgozott kiváló minőségű vadhúst adnak a kórházaknak. A támogatásban jelentős szerep jutott a Környei Vadásztársaságnak, amelynek tagjai biztosították az alapanyagot, a friss szarvashúst.

Wittmann Zoltán, a társaság elnöke habozás nélkül biztosította Baranya Csabát arról, hogy az étel elkészítéséről is gondoskodnak, a kecskédi Barátok Asztala Étterem közreműködésével. A nemes kezdeményezést látva és hallva a vendéglátóegység vezetése úgy döntött, hogy az étel elkészülte után a házhozszállítást is elvállalja.

Dr. Varju János főigazgató köszönetet mondott a program kitalálóinak, valamint Baranya Csabának és Wittmann Zoltánnak és mindenkinek, akik csatlakoztak az országos akcióhoz és hozzájárultak ahhoz, hogy létrejöhessen.

Első a megyében

A koronavírus-járvány kitörése óta elmondható, hogy az egészségügyben dolgozók éjt nappallá téve dolgoznak azon, hogy a lehető legtöbb beteget ellássák. Ezt a vadgazdálkodók is jól tudják, ezért önkéntes akcióba kezdtek. A program keretében országszerte 35 helyszínen, mintegy 5000 adag vadétel kerül a kórházi dolgozók asztalára. Mint megtudtuk, megyénkben elsőként az Oroszlányi Szakrendelő- és Ápolási Intézet kollégái részesültek a kitüntető figyelemben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában