gyermekfelügyelet

2020.05.21. 16:47

Újra nyitnak a dorogi óvodák és a bölcsőde is

Polgármesteri határozat született a dorogi óvodák és a bölcsőde újranyitásáról. Dr. Tittmann János elmondta, hogy az intézményi dolgozók szűrése is folytatódik.

Kemma.hu

Március 23-túl új rendszerben működnek az óvodák a koronavírus elleni védekezés miatt. A digitális megoldásokkal egy apróság sem szakad el az őt nevelőktől.

Forrás: Shutterstock

A 215/2020.(V.20.) Kormányrendeletnek megfelelően a dorogi óvodákban május 25-től megkezdik a gyermekek korlátozás nélküli ellátását. A katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdésében, veszélyhelyzet idejére biztosított feladat- és a saját hatáskörében eljárva hozott határozott Dr. Tittmann János, polgármester – olvasható az önkormányzat közösségi oldalán.

Dorog Város Polgármesterének 44/2020. (V.21.) határozata dorogi bölcsőde és óvodák újranyitásáról: a veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 40/2020. (III. 11.) Kormányrendeletre tekintettel, a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdésében, veszélyhelyzet idejére biztosított feladat- és hatáskörében eljárva, valamint az óvodák és bölcsődék újranyitásáról, valamint a nyári táborok megszervezéséről szóló 215/2020.(V.20.) Kormányrendelet alapján az alábbi határozat született:

  • Az óvodai és bölcsődei gyermekellátás során sem a gyermekek, sem az intézményi dolgozókra vonatkozóan a maszkviselés nem elvárás és nem ajánlott.
  • Betegségi tüneteket mutató gyermek otthonába juttatása feltételeinek biztosítása érdekében, amennyiben az intézmény nem éri el a gyermek szüleit, akkor közterület felügyelői intézkedésre kerül sor a szülő felkutatása és a gyermek otthonába szállítása érdekében.
  • 2020-ban bölcsődénkben, óvodáinkban nyári zárva tartásra nem kerül sor.
  • Az intézményi dolgozók szűrése folytatódik.
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában