felajánlás

2020.05.28. 10:58

Új autót kapott a Suzukitól a Komárom-Esztergom megyei Vöröskereszt

Az autóhasználatért cserébe a Magyar Vöröskereszt elsősegély-oktatást tart Esztergom minden középiskolájában 11. évfolyamos diákok számára, térítésmentesen.

Takács Zoltán

Forrás: Beküldött

Egy új hibrid Suzuki Vitara személygépkocsit ajánlott fel a Magyar Suzuki Zrt. a Magyar Vöröskereszt megyei szervezetének.

„A Magyar Vöröskereszt munkája rendkívül fontos, különösen jelen helyzetben, ezért megbízható járművekre van szükségük feladataik ellátásához. Mi, a Suzukinál szívünkön viseljük a helyi közösségek támogatását, ezért döntöttünk úgy, hogy hibrid gépjárművel segítjük a Vöröskereszt áldozatos munkáját” – mondta el Dr. Urbán László, a Magyar Suzuki Zrt. vezérigazgató-helyettese.

A felajánlott hibrid Suzuki Vitara személyautót május 26-tól vehetik használatba. Az autóhasználatért cserébe a Magyar Vöröskereszt is komoly vállalást tett: Esztergom minden középiskolájában a KRESZ-vizsgához elengedhetetlen elsősegély-oktatást tartanak a 11. évfolyamos diákok számára, térítésmentesen. Bonnár-Csonka Zsuzsanna vállalati kommunikációs vezető a cég közleményében azt írta, hogy a Magyar Suzuki Zrt. az elmúlt közel harminc év során mindvégig elkötelezetten támogatta a helyi közösségek és szervezetek munkáját.

A járványhelyzetben az esztergomi Vaszary Kolos Kórházat is támogatták kézfertőtlenítővel, maszkokkal és autóhasználattal, de már 2014-ben is felajánlottak autót a kórház részére, amelyet a dolgozók a betegellátáshoz kapcsolódó mindennapi szállítási feladatok során használtak.

De a „Suzukik a közösségekért” programja keretében az elmúlt években a vállalat gépjármű-használattal segítette az Esztergomi Városi Polgárőr Egyesületet, az Esztergomi Tűzoltó-parancsnokságot, valamint az Esztergomi Rendőrkapitányságot is.

Egymásért

A Magyar Suzuki Zrt.-t 1991-ben alapították, és azóta is a japán anyavállalat egyetlen európai gyártóegysége. A vállalat a 2018-as adatok alapján az ország 9. legnagyobb árbevételű cége, exportárbevételét tekintve pedig a 8. helyen áll. A Magyar Vöröskereszt, a világ első és egyben legnagyobb humanitárius szervezetének (Nemzetközi Vöröskereszt) tagjaként, 1881 óta segíti a rászorulókat idehaza és a határainkon túl.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában