Négy koronavírusost találtak a tatai kórház betegei között

Tata polgármestere, Michl József bejelentette, hogy a COVID-szűrés során a tatai kórház négy betegénél mutatták ki a koronavírust.

Kemma.hu

Tata polgármestere, Michl József bejelentette, hogy a COVID-szűrés során a tatai kórház négy betegénél mutatták ki a koronavírust.

Forrás: Google Maps

Michl József polgármester hivatalos Facebook-oldalán osztotta meg, hogy a tatai Szent Erzsébet Kórházban a COVID-szűrés során négy beteg koronavírus-tesztje pozitív lett. A bejelentést a helyi önkormányzat" target="_blank" rel="noopener noreferrer nofollow"> oldala mellett a Szent Borbála Kórház is megosztotta, a tatai egészségügyi intézmény ugyanis a zárlat alá vont tatabányai kórház telephelye.

A polgármester beszámolója szerint a normál gyógyító munka mellett folyamatos a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos szűrés a tatai szakkórházban. A kórházi betegeknél egyébként még a hónap elején rendelték el központilag a kötelező szűrést. Ezen szűrések során, részletezte most Michl József, a szombati napon négy pozitív esetet találtak a betegek körében. Hozzátette: őket Budapestre és Ajkára szállították további kezelésre, és amennyiben újabb eset lenne, hasonlóan járnak el.

– A Tatán kezelt minden beteg érdekében további biztonsági előírásokat vezettek be, kezelésük, gyógyításuk folyamatos. Vasárnap az összes betegnél, a hétfőn pedig minden dolgozónál is elvégzik a szűrést. A városvezetés folyamatos kapcsolatban van a kórház vezetésével – írta a tatai polgármester, hozzátéve, hogy a szakrendelések a meghirdetett módon továbbra is elérhetőek, erről a helyi Városkapu újság legfrissebb számában is írnak.

Komárom-Esztergom megyében a vasárnapi adatok szerint 195 fertőzöttet tartanak nyilván, közülük 11-et szombaton regisztráltak.

https://www.facebook.com/tataert/photos/a.464589220316920/2745384018904084/?type=3&__xts__%5B0%5D=68.ARC8GyJvUkYx0AOUwJMURWiCnmc0bOzyHKlF-Z1desRpbw8AGGqKEdrpTXZp9eZ07zpbFpijiva_45aCMO542LrI4jDtmv6whQUEN1Wd6grtOYgPE16hCsaoTrEZTuxqb7rl4hwHMpzVz5CLbLMACoZ-SOG-zeowV0XMQWhLDj1nLNXBqxdM8CbvI6cc0ZATXTR8fst7yQfXj4CNLsZapXJAgnrvg5FeN6w-Q2LhXI5aJynJhymBoeB7sEv5NJHkhqKL4g0u0Jx4JtWHAjHETo1A2YvhPJW-KYQ8QtZbLTPx7cWKPYZGnroGrI97KR9hgjw1aFipp_5GFT5e0YGdrp3UOg&__tn__=-R

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában