Duna

2020.05.01. 21:18

Kétmilliárd jut árvízvédelemre az Esztergomi kistérségben

A kormány arról határozott, hogy árvízvédelmi beruházásokhoz forrást biztosít. Nyergesújfalu és Tát közötti nyílt ártéri Duna-szakaszon megteremtik az öblözet védelmét.

Walczer Patrik

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patrik

A kormány a közelmúltban határozott arról, hogy a szükséges árvízvédelmi beruházásokhoz forrást biztosít az Esztergomi kistérség hosszú távú árvízi biztonsága és ármentesítése érdekében. A Nyergesújfalu és Tát közötti nyílt ártéri Duna-szakaszon megteremtik az öblözet védelmét. A nyergesújfalui ipari park bővítésével is összefüggő árvízvédelmi fejlesztések pedig központi költségvetésből finanszírozzák. Idén, a Belügyminisztérium bevonásával, a költségvetésből több mint 1,5 milliárd forintot fordítanak ezekre a beruházásokra.

Mivel 2021-ben is folytatódnak ezek a munkálatok, ezért abban az esztendőben további 425 milliót szánnak a térségben árvízvédelmi létesítmények építésére. A csaknem 2 milliárdos beruházás megvalósítását az állam az Országos Vízügyi Főigazgatóságra bízta. A kormány arról is döntött, hogy a projekt során az Esztergomi kistérségben kialakított, megépített árvízvédelmi létesítmények vagyonkezelője, fenntartója és üzemeltetője az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság legyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában