Adatforgalom

2020.05.18. 05:51

Gyorsabb internetet biztosít az új antenna Dorogon

Dorogon a megnövekedett adatforgalom miatt indokoltnak látták az „építést” egy új antennának.

Walczer Patrik

Fotó: Pexel

A helyiek napok óta találgatták, hogy mi célból „építettek” egy új antennát a város szívében, mire az önkormányzat közölte: a megnövekedett adatforgalom miatt épült ideiglenes bázisállomás a Buzánszky Jenő Stadion és a birkózócsarnok közötti területen. Arról is tájékoztatták a lakosságot, hogy a tornyot – melyet az egyik magyarországi mobilszolgáltató megbízásából helyeztek el az épület mögött – már április 30-án bekapcsolták a hálózatba.

Már a veszélyhelyzet kihirdetése előtt egyre több cég döntött úgy, hogy alkalmazottainak engedélyezi az otthoni munkavégzést. Aztán amikor az iskolák bezártak és az oktatás a digitális térbe költözött, akkor még inkább az interneten zajlott a kommunikáció. A vállalat tájékoztatása szerint ebben a megváltozott élethelyzetben több helyen, köztük Dorogon is megnőtt a hang- és adatalapú forgalmi igény. Az előzetes egyeztetéseknek megfelelően hónapokon keresztül az ideiglenes antennával biztosítják az ügyfelek számára a magasabb szolgáltatási minőséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában