kelepelés

2020.05.05. 12:28

Fészket raktak a környei gólyapárnak, Flóriánnak és Flórának

Használaton kívüli légvédelmi szirénák tetején próbált családi fészket építeni magának pár napja két gólya­pár is Környén

Kemma.hu

Használaton kívüli légvédelmi szirénák tetején próbált családi fészket építeni magának pár napja két gólya­pár is Környén

Forrás: kornye.hu

Egyikük a polgármesteri hivatal szomszédságában, másikuk a Bem József utcában. A domború, s egyébként is kis teherbírású műanyag fedélen azonban nehezen boldogultak, ezért fészekmentő, fészeképítő akcióval segítette őket a környei önkormányzat az önkéntes tűzoltók bevonásával. Felmérték a rögzítési, illesztési lehetőségeket, majd egy hivatali munkatárs vaslemezből ráccsal körülvett fészekaljat készített, amit fonott venyigével fogtak körbe.

A fészekrakás már az első esetben is igazán látványos volt: létraszerrel érkezett a megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Tatabányai Hivatásos Tűzoltó Parancsnokságának gépjárműve. A sikeres fészekrakás után kérdés volt, hogy a gólyák tetszését elnyeri-e az új lakásuk. Több mint két óra elteltével aztán megérkezett a pár, s hangos kelepelésükkel jól hallhatóan is kifejezték, hogy lakályosnak találták új otthonukat, amelyet biztonsággal csinosíthatnak, s tervezhetik a fiókák érkezését. A gólyapár két tagja, ahogy azt a kornye.hu közölte, a Flórián és a Flóra nevet kapta.

Nem sokkal később vasból, dorogi rácsból alig pár óra alatt elkészítette Geiszt Imre a műfészket, szőlővenyigéből font koszorút ismét Varga Károly, és már az önkéntes tűzoltók is – mondhatni – rutinosan vágtak bele a feladatba, amihez az emelőkosaras autót az F-S Vagyonvédelmi Kft. biztosította, a darut személyesen az ügyvezető, Nagy Zoltán kezelte. Hogy a Bem utcában felbukkanó gólyapár berendezkedik-e Környén, még a jövő zenéje.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában