fejlesztés

2020.05.22. 06:05

A Gerecse szívében újraindult az élet

Az enyhítések után május 8-tól várja az érdeklődőket a decemberben átadott péliföldszentkereszti Gerecse Natúrpark Látogatóközpont, egyelőre a kávézó és a játszótér kültéri részei működnek. A beruházást Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke részletezte.

Walczer Patrik

A szalézi rendház Péliföldszentkereszten

Forrás: panoramio.com

A Bajóthoz tartozó településrészen a megyei önkormányzat támogatásával, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében épült meg a Gerecse Natúrpark Látogatóközpont. A támogatott pályázatok között ez volt a legjelentősebb egyházi projekt, melynek turisztikai vonzata is volt.

– A Szalézi Lelkigyakorlatos Ház 215 millió forintot nyert el erre a célra. A támogatás segítségével kialakított központ egy olyan találkozóhely lett, amely a Gerecsébe irányuló turizmus számos válfaja számára lehet „a Gerecse szíve” – mondta Popovics György.

Popovics György és dr. Völner Pál a tájékoztatón (Fotó: Kelemen Annamária)

Péliföldszentkereszt kivételesen gyönyörű hely, mely a jövőben még inkább reflektorfénybe kerül. A helyszínválasztás nem volt véletlen, hiszen itt több turisztikai forma, zarándok- és túraútvonal is találkozik, a forgalmas helyszínektől kellő távolságra, de jól elérhető helyen. A nemrég átadott intézmény így jó eséllyel lehet a térség egyik legjelentősebb ökoturisztikai létesítménye.

Popovics György szerint többek között a látogatóközpontokra fordított támogatások olyan lökést adhatnak a megye turizmusának, amellyel sikerül egyre több vendéget csábítani szűkebb hazánkba. Megyénk bővelkedik természeti és kulturális kincsekben, fontos, hogy ezeket a megfelelő formában, modern környezetben, interaktív módon meg is tudjuk mutatni az érdeklődőknek.

Ismertette: a megyei turizmus fejlesztésénél csomagokban gondolkodnak, céljuk pedig az, hogy a környék és a megyei látnivalóit – így a már átadott, illetve a kivitelezés alatt álló látogatóközpontokat is fel lehessen fűzni egy komplett turisztikai ajánlatra. Elsősorban a kerékpáros, bakancsos és a szakrális turizmus előre mozdítására összpontosítunk.

– Az elmúlt évtizedben bejártam megyénk szinte minden zegét-zugát. Nehéz kiemelni közülük egyet is, mindegyik kedves számomra, a szívemhez nőtt. Szép emlékek fűznek a Gerecséhez, a völgyeiben megbújó falvakhoz és az itt élőkhöz is – mondta Popovics György, aki azt kívánja, hogy az ide látogatók tapasztalják meg vendégszeretetünket, keressék fel a térség látványosságait, érezzék jól magukat és térjenek vissza hozzánk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában